19:38
У Майамі знайшли квартири двох крупних бізнесменів, які обдурили москвичів з плиткою та житлом

Відомий блогер та журналіст Андрій Мальгін, який відшукав інформацію про незадекларовані квартири в Майамі видних російських депутатів, продовжує "екскурсію" по настільки уподобаному росіянами курорту США. На цей раз у відкритих американських реєстрах виявилися два московських бізнесмени, у порівнянні з якими "їх сусіди-депутати - сущі діти", пише Мальгін.

Один із бізнесменів - Геннадій Животинський, чиї організації "Московська Інженерно-Будівельна Компанія" (гендиректор Г.М. Животинський) і ВАТ "Дормост" (голова ради директорів Г.М. Животинський) займалися заміною асфальту на плитку в центрі Москви, яку в лютому влада міста вирішила перемостити заново зважаючи на її жахливий стан.

Загальна площа пішохідної зони - 45,9 тисячі кв. м, а вартість робіт склала 1,2 млрд рублів. Тобто за квадратний метр місто заплатило Геннадію Животинському приблизно 870 доларів, підрахував Мальгін.

Тим часом, як з'ясував блогер, за місяць до здачі пішохідної зони в центрі Москви, 26 листопада 2012 року, Животинський і його дружина Тетяна Животинська реєструють у Флориді комерційну компанію OCEAN 2002 INC за адресою 16850 Collins Ave Suite 105, Sunny Isles Beach Florida 33160 USA . Як випливає з реєстраційного документа, власники компанії - Геннадій Животинський, що став її президентом, і Тетяна Животинська, віце-президент. Документи на цю компанію лежать у вільному доступі в інтернеті.

Вважати в "квартирокомпаніях"

"Компанія, як виявляється з її назви, була зареєстрована під конкретну операцію: вже 7 грудня 2012 року компанія Ocean 2002 Inc купує за 2 мільйони доларів квартиру в Маямі за адресою 10647 Collins Ave unit 2002, Sunny Isles Beach Florida, угода реєструється в муніципалітеті Майамі 12 грудня 2012 ", - пише Мальгін.

Начебто поки нічого підозрілого, зазначає інтернет-активіст: Животинський - "не депутат, не сенатор і не міністр. Крупний комерсант. Має право".

Однак з реєстру юридичних осіб штату Флорида також випливає, що 25 червня 2012 року у Флориді реєструється компанія STR2203N INC. Президентом та єдиним власником компанії є Поліна Животинська. Через московський банк даних з'ясовується, що це Поліна Геннадіївна Животинська, 1980 року народження, зареєстрована в Москві за тією ж адресою, що і Геннадій Мойсейович і Тетяна Володимирівна Животинські, - то є дочка.

Через місяць, 25 липня 2012 року, на ім'я компанії STR2203N INC за 4750000 доларів купується квартира в Майамі за адресою 9701 Collins Avenue unit 2203N, Bal Harbour Florida 33154 USA. Тобто в другому півріччі 2012 року сім'я Животинських придбала в Майамі нерухомості на 6,75 млн доларів.

Але це не все. 3 жовтня 2012 Геннадій Животинський реєструє у Флориді компанію Aqualina 1202 LLC. За тією ж адресою була зареєстрована ще одна компанія: STR2503N INC на ім'я якоїсь Олени Андреєнкової, яка купує за 4750000 доларів квартиру в тому ж будинку, що і Поліна Животинська.

Як далі з'ясував Мальгін, адреса, на яку зареєстровані компанії Животинської і Андреєнкової в Майамі, відповідає квартирі, яка була придбана компанією 1202ACQUA Inc за 1350000 доларів в липні 2010 року. У свою чергу, компанія 1202ACQUA INC була зареєстрована Оленою Андреєнковою на себе і Дмитра Андреєнкова 11 червня 2010 за місяць до покупки квартири 1202 в комплексі Acqualina.

"Тобто ми знову бачимо ту ж схему: компанія, в назві якої частина адреси, реєструється безпосередньо перед купівлею нерухомості. Зрозуміло, це робиться для того, щоб не світити імена власників квартир", - вважає Мальгін.

"Звичайне диво"

Тим часом Дмитро Андрієнков виявляється в "Московській Інженерно-Будівельній Компанії", яку очолює Животинський. Андреєнков його заступник. З'ясовується також, що одночасно Дмитро Андрієнков був головою ради директорів ЗАТ "М.О.Р.Е.-Плаза", яке займалося житловим будівництвом, але в 2010 році крупно обдурило своїх клієнтів. Виходить, що поки Андреєнкови робили ремонт у своїх свіжепридбаних квартирах, ошукані пайовики "М.О.Р.Е.-Плази" виходили на демонстрації в Москві та Твері, пише Мальгін. У Москві проблемний ЖК називався "Звичайне диво".

Нагадаємо, раніше в Маямі були виявлені незадекларовані квартири єдиноросів Володимира Пехтіна, Михайла Маргелова, В'ячеслава Третяка, есера Олексія Чепа. Останній відзначився яскравою заявою про те, що вже чверть апартаментів в Майамі викуплена росіянами, тому що квартири там "дешевше, ніж в Твері".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2264 | Додав: adminA | Теги: квартири в Майамі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]