20:24
У Москві набудували дитячі майданчики "в стилі постапокалипсиса", виявили блогери


Активісти московського "Народного альянсу" опублікували викривальний фотозвіт про виконані торік роботи по влаштуванню дитячого ігрового майданчика на Бакунінской вулиці в Басманному районі столиці.

Як розповідає у своєму блозі один з активістів руху Владислав Наганов, цей тендер виконувала компанія ТОВ "Континент" з міста Саратов. А інженерна служба оплатила тендер в повному обсязі в 1,8 мільйона рублів.

На перший погляд, судячи з фотографій, начебто робота непогано виглядає, але великі проблеми виявляються в деталях кошторису. За кошторисом підрядник уклав на майданчику 343 кв. метра поліуретанового покриття. Але фактично площа склала 200 кв. метрів. Таким чином, приписка липових обсягів робіт склала 70%, а грошовому вираженні приписали 135 тисяч рублів.

Далі в кошторисі передбачено влаштування огородження з ударостійкого пластику заввишки 122 см і сітки дротяної висотою 1,5 метра. Але судячи з фотографії спортивного майданчика, пластикової огорожі немає взагалі. Тобто пропало ще 128 тисяч рублів.

Для забезпечення можливості відвідування дитячого майданчика у вечірній час кошторисом передбачені чотири потужних проектора по 500вт. Але прожекторів теж, на жаль, немає, і діти можуть або грати в мороці, або сидіти вдома біля телевізора. Тим часом грошова премія організаторам невиконаних робіт склала "всього" 120 тисяч рублів.

"Ну і, нарешті, найголовніший фокус, який не має ніякого логічного пояснення. У рамках робіт з влаштування дитячого майданчика кошторисом передбачено ремонт 1000 кв. метрів асфальтового покриття. Яким чином можна обгрунтувати ремонт 1000 кв. метрів асфальту необхідністю пристрою дитячого майданчика площею 343 кв . метра (а фактично 200 кв. метрів) - це для нас загадка. Ще мінус 360 тисяч рублів ", - пише блогер.

Він також наводить дані по торішньому тендеру на 80 мільйонів рублів з укладання асфальтового покриття в тому ж Басманному районі, де передбачуваний обсяг даремно сплачених коштів становить не менш 760 тисяч рублів. По іншому тендеру на 17 мільйонів рублів, який виграла компанія ТОВ "Юні", виконана підрядником робота також виглядає сумнівно: майданчики менше заявлених, багато лавок не замінено, прогумовані покриття на дитячих майданчиках вже продерлися або взагалі виконані "в стилі постапокаліпсиса".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2311 | Додав: adminA | Теги: дитячі майданчики в стилі постапока | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]