19:08
У Нідерландах будують будинки на воді, незалежні від електромережі


Плаваючий будинок-човен Autarkhome пропонує екологічно чисте місце для проживання у відкритому морі. Знаходиться в даний час в доці Маастрихт, Нідерланди, будинок є повністю самодостатнім, незалежним від електромережі.

 
Проект будинку, для потреб якого достатньо панелей сонячних батарей, що охоплюють весь дах, був розроблений архітектором Пітером Кромвікджем в повній відповідності зі стандартами системи Passivhaus (від нім. "Пасивний будинок"), повідомляє news.ugmk.info.


У двоповерховому будинку Autarkhome є все, що необхідно для щоденних потреб однієї сім'ї. Інтер'єр приміщень розроблений IKEA.

 
У будинку є вітальня, розрахована на прийняття до шести гостей, трансформована кухня, дві місткі спальні і дві ванні кімнати. На верхньому поверсі є великий балкон, а на першому поверсі розташована простора тераса-патіо.


Дахові сонячні установки виробляють достатньо енергії для плаваючого будинку, який до того ж має вбудовану систему водопідготовки, яка очищає стічну воду, роблячи її знову придатною для використання.

Система опалення та гарячого водопостачання будинку Autarkhome працює від сонячних колекторів, а система вентиляції має функцію рекуперації тепла.

 
Великі панорамні вікна і двері з склопакетами не тільки надають мешканцям будинку можливість милуватися прекрасними морськими пейзажами, але й забезпечують максимальне природне освітлення, що є додатковим чинником ефективного енергозбереження.

У майбутньому проектувальник Кромвікдж планує почати масове виробництво плаваючих будинків Autarkhome.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2340 | Додав: adminA | Теги: плаваючих будинків Autarkhome | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]