20:54
У Петербурзі можуть побудувати канатну дорогу через Неву до "Зеніт-Арени" для швидкісної доставки вболівальників
Рада з інвестицій при губернаторові Санкт-Петербурга напередодні попередньо схвалила ідею будівництва канатної дороги через Неву для доставки вболівальників до футбольної "Зеніт-Арени", яка будується на Крестовському острові. Але проект ще належить узгодити з міським комітетом з архітектури та охорони пам'яток.
Для позбавлення від транспортного колапсу, який може виникнути через будівництво футбольної "Зеніт-Арени" на 69 тисяч глядачів, ТОВ "Ленстрой" запропонувало перекинути через Неву з Крестовського острова лінії пасажирської канатної дороги на Васил'євський острів і в Приморський район міста.

Власник компанії Олексій Бурик, який представляв проект, стверджує, що канатка забезпечить доставку на стадіон до 9 тисяч глядачів на годину - дорога займає 5 хвилин.

"Під час матчів ми зможемо доставляти до 30% глядачів", - стверджує він.

Плюс канатки, за його словами, - невелика в порівнянні з мостами вартість. У рік вона зможе перевозити до 10 мільйонів осіб. Інвестиції в проект він оцінює в 7,3 мільярда рублів. Плата за проїзд на канатці може бути визначена в 50-100 рублів.

Автори ідеї зазначають, що в світі в якості громадського транспорту функціонують 60 канатних доріг - у тому числі між Манхеттеном і островом Рузвельта в Нью-Йорку і в Лондоні над Темзою. У РФ першопрохідцем став Нижній Новгород, де за рахунок бюджету в 2012 році побудована канатка через Волгу в місто Бор.

Однак підлеглі губернатора поставилися до проекту скептично.

"Канатні дороги характерні для місцевості з перепадами висот, але у нас саме горизонтальне місто", - зазначив віце-губернатор з фінансів Сергій Вязалов.

Голова адміністрації губернатора Ігор Дівінскій запропонував "обговорити ідею з фахівцями". А головний архітектор міста Олег Рибін, який раніше обіймав цю посаду в Нижньому Новгороді, сумнівається, що будівництво станцій канатної дороги заявленої висоти (30-50 метрів) не вплине на панорами Санкт-Петербурга, які оберігає ЮНЕСКО.

Вислухавши ці думки, Полтавченко резюмував, що "ідея схвалена з точки зору нашого інтересу" і дозволяє "частково вирішити транспортні проблеми", але інвестору необхідно знайти" спільну мову з комітетами з архітектури й охорони пам'яток".

У свою чергу ЗМІ відзначають, що канатна дорога - не єдина оригінальна транспортна пропозиція для Приморського району та Крестовського острова. Раніше Рада з інвестицій попередньо схвалила ідею будівництва між ними моста -магазину. Його вартість складе 1,5 мільярда рублів, довжина - 420, ширина - 28 метрів. Об'єкт може бути зведений або за міські, або за приватні кошти. У другому випадку витрати повернуться завдяки експлуатації комерційних площ. Обговорювалася в Смольному і ідея зведення до чемпіонату світу понтонного мосту.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1429 | Додав: admin | Теги: петербург, Нева, зеніт арена, канатна дорога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]