14:40
У Петербурзі засудили Театр пісні Пугачової - не вписується в Генплан міста


Міський суд Петербурга визнав невідповідність правил землекористування і забудови, де обумовлюється будівництво Театру пісні Алли Пугачової на Василівському острові, Генеральному плану Петербурга.

До такого рішення служителі Феміди прийшли в четвер, розглянувши заяву депутата ЗакСа Олексія Ковальова та кількох петербурзьких громадських активістів, пише "Фонтанка.ru". Видання нагадує, що ділянка в гирлі річки Смоленки, надана інвесторам для зведення театру, згідно Генплану, спочатку була призначена для розвитку швидкісних доріг і магістралей. Тут планувалося звести продовження Морський набережній. Однак у прийнятих в 2009 році Правилах землекористування та забудови територія була позначена вже як зона ділової забудови, в чому депутат знайшов протиріччя, і суд став на його бік. "Невідповідність правил Генпланом є порушенням Містобудівного кодексу", - вважає Ковальов.

Тепер, якщо рішення суду набуде чинності, Смольний буде змушений вносити корективи в правила землекористування і забудови або ж наполягати на поправках до Генплану.

Оскаржувати в суді ряд прийнятих міською владою підзаконних актів, пов'язаних з будівництвом Театру пісні Алли Пугачової на Василівському острові, есер Ковальов почав у березні. Тоді ж позов був поданий проти рішень КГА, який затвердив акт про вибір ділянки, та узгоджено містобудівний план цієї ж території. Чергове засідання у цій справі має пройти в Куйбишевському райсуді 28 травня.

Театр пісні Алли Пугачової планується побудувати за адресою: Морська набережна, ділянка 1. Зведення культурно-ділового комплексу в гирлі Смоленки мало розпочатися ще в 2010 році, але відповідна постанова була затверджена лише в серпні 2011 року - на одному з останніх засідань уряду, що проходили під керівництвом Валентини Матвієнко.

Презентувати об'єкт до Північної столиці в 2012 році приїжджала сама співачка. Вона повідомила, що на Василівському острові з'явиться 70-метрова будівля у формі діаманта, спроектована британським архітектурним бюро Populous LLC і петербурзької майстерні "А-Льон". У театрі передбачені концертний і виставковий зали, галереї, кафе, готель, паркінг. Ініціатива викликала неоднозначну реакцію міської громадськості. У жовтні 2012 року Містобудівна рада не схвалила висоту майбутньої будівлі - яка перевищує регламент 40 метрів. Знавці архітектури назвали театр "антібрілліантом" і заговорили про його "нежиттєздатність".

За зведення "діаманта" і керівництво майбутнім центром відповідає ТОВ "Театр пісні Алли Пугачової". 49% акцій фірми належать самій поп-зірці, 51% - корпорації PMI. Для будівництва планується залучити гроші інвесторів і позикові кошти. Євген Фількенштейн підкреслив, що зараз ведуться переговори з найбільшими зарубіжними та російськими банками, зацікавленість у проекті висловив Ощадбанк.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1743 | Додав: adminA | Теги: Театр пісні Пугачової .Петербург | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]