17:52
У Португалії жіночий монастир переробили в елітний житловий комплекс

Цістерціанський жіночий монастир Convento das Bernardas ("Монастир бернардинок") булв заснований в портовому місті Тавіра на початку 16 століття. З плином століть він кілька разів перебудовувався, постраждавши, крім іншого, від катастрофічного Лісабонського землетрусу 1755 року, а в 1834-му, коли в Португалії заборонили чернечі ордени, він був проданий на аукціоні. Новий власник влаштував там макаронну фабрику, що пропрацювала до 1960-х, розповідає портал Archi.ru.

На початку 21 століття інвестори, які придбали об'єкт, перетворили Convento das Bernardas в житловий комплекс, тим більше що його розташування поруч з річкою Жилау і соляними озерами біля узбережжя Атлантичного океану робить його відмінним місцем для життя і відпочинку.

Архітектор Соуту де Моура додав зі східної сторони ділянки лінію нових таунхаусів з білосніжними фасадами і двором з басейном. Монастирський двір тепер поділений надвоє: одна його частина зайнята галявинами та водоймою, інша - оформлена в дусі монастирського клуатра, з джерелом в центрі і деревами в чотирьох кутах. Стіни навколишніх будинків покриті кремовою штукатуркою, а з боку вулиці зберігся портал в стилі мануеліно. Про більш сучасну історію споруди нагадує фабрична труба.

У новій частині житлового комплексу - 21 квартира, а в старій - 58, їх планування і розмір варіюються від скромних студій до апартаментів з трьома спальнями. Також там влаштований маленький музей.

Треба відзначити, що релігійні споруди, переобладнані у світські об'єкти, не є дивиною на сучасному ринку нерухомості. Так, в американському місті Бісмарк будівлю церкви переробили у багатоквартирний будинок з офісами і спортзалом. А в Нідерландах одну церкву перепроектувати в дворівневу квартиру, а іншу - в книжковий магазин.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1922 | Додав: adminA | Теги: Португалії жіночий монастир | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]