21:02
У Росії державні землі запропонували продати всім бажаючим по 10 тисяч рублів за сотку
Кожен росіянин міг би отримати особисту земельну ділянку розміром 10 соток, виплачуючи державі її вартість в розстрочку протягом 10 років.

У Росії лісовий сектор і його землі становлять понад 1,1 млрд га. І практично третина земель, що входять у лісовий фонд, не зайняті лісами. А для того, щоб вирішити житлову проблему, заново заселити Сибір і Далекий Схід, а також забезпечити стабільний приплив фінансів до держбюджету, знадобиться менше 0,5% земель лісового фонду, або близько 1% земель лісового фонду, не зайнятих лісом.

Такі пропозиції щодо підвищення ефективності лісової галузі містяться в програмі під назвою "Три десятки", запропонованої колишнім співвласником сталеливарної групи "Євраз", а нині головою лісопромислової компанії Midway United Олександром Катуніним, який вважає, що ця програма цілком реальна, а крім того, вона в перший рік принесе держбюджету понад 100 млрд рублів.
"Суть програми - забезпечити кожній російській родині можливість придбання земельної ділянки для індивідуального будівництва (саду, городу). Для цих цілей сім'ї досить 0,1 га землі. У Росії проживає всього 33 млн сімей, таким чином, необхідно 3-5 млн гектар", - передає слова Кутуніна російська преса.

Але щоб стимулювати купівлю таких ділянок, необхідно зробити умови придбання прийнятними для всіх. Тому підприємець і пропонує продавати їх за ціною 10 тисяч рублів за сотку (100 тисяч за ділянку), за схемою іпотеки: виплати повинні проводитися 10 років рівними платежами, тобто по 10 тисяч рублів на рік.

В успіху програми Катунін не сумнівається, за його словами, принаймні, кожна третя сім'я візьме вигідну пропозицію.

"У підсумку можна говорити про декілька трильйонів рублів на найближчі 10-15 років. Після цього виникнуть податки на землю і майно: від декількох десятків до декількох сотень (300 і більше) мільярдів на рік", - наголошує він.

На його думку, така програма створила б багато нових робочих місць, активізувала будівельний сектор, вирішила б демографічну проблему через покращення житлових умов і переселення людей в Сибір і на Далекий Схід.

Однак для втілення цих планів у реальність необхідні нові законодавчі акти, а також бажання держави виділити необхідні для її реалізації землі. На думку підприємця, цим могла б зайнятися спеціально створена державна . А питання з купівлі-продажу ділянок, іпотеці і кредитуванню варто покласти на Земельний банк. Тому експерт закликав керівництво країни, а так само Мінсільгосп РФ, Мінприроди РФ та Россільгос приступити до розробки і реалізації подібної програми.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1415 | Додав: admin | Теги: державні землі, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]