14:54
У Росії заснували премію на честь інженера, який пересував і випрямляв будівлі
Російська академія архітектури і будівельних наук (РААБН) за підтримки МАРХИ, кафедри механіки ґрунтів , основ і фундаментів МДСУ, а також Російського товариства з механіки ґрунтів, геотехніки і фундаментобудуванню і сім'ї видатного інженера Еммануїла Генделя заснувала щорічну премію "За новаторські інженерно-будівельні та архітектурні підходи при збереженні пам'яток архітектури та вирішенні містобудівних завдань".
"Премія присуджується за двома номінаціями: для дипломованих архітекторів та інженерівудівельників, а також для студентів і аспірантів. За підсумками конкурсу за кращі роботи присуджуються грошові премії у розмірі 200 тисяч рублів у першій номінації і в розмірі 100 тисяч рублів у другій номінації" , - сказав перший віце-президент РААБН В'ячеслав Іллічов.

Радянський інженер-будівельник Еммануїл Гендель (1903 - 1994) вважається одним з найбільших у світі технологів реставраційних робіт. Він відомий участю в пересувці будівель на вулиці Горького в Москві (зараз - Тверська вулиця) , випрямленні мінаретів у Самарканді і дзвіниць в Ярославлі і Великих Вяземах в Одинцовському районі Підмосков'я.

Іллічов повідомив, що претенденти на першу премію імені Генделя зможуть подати конкурсні роботи до 15 вересня 2014 року. Планується, що премія буде проводитися під особистим патронажем депутата Держдуми РФ, радника мера Москви, академіка РААБН Володимира Ресіна.

"Те, що робив Гендель, - це яскрава частина радянської історії, яка і тоді здавалася чудесами нітрохи не менше, ніж дива в авіації та космонавтиці. Цього року перевидали працю Генделя, який навіть через 30 років написання аніскільки не застарів і може служити найціннішим навчальним посібником для майбутніх архітекторів та інженерів", - наголосив ректор МАРХИ Дмитро Швідковскій.
У свою чергу президент Союзу московських архітекторів Микола Шумаков додав, що питання перенесення будівель, якою займався Гендель в радянський час, залишається актуальним і в наші дні у зв'язку з активним будівництвом метрополітену. Він запропонував встановити меморіальну дошку на будинку на розі Тверської - Ямської вулиці і площі Тверської Застави поруч з Білоруським вокзалом, де жив інженер.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1458 | Додав: admin | Теги: інженер еммануїла гендел | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]