19:37
У російських селищах з 1 червня стане складніше отримати землю під будівництво

У сільському поселенні Російської Федерації не можна буде отримати ділянку під будівництво, якщо в ньому відсутні правила землекористування і сама ця земля знаходиться у державній або муніципальній власності. Такі зміни до Земельного кодексу набудуть чинності з 1 червня 2014 року.

Як пише "Російська газета", це правило не стосується тих ділянок, на які не поширюється дія містобудівних регламентів. Або, наприклад, якщо земля надана відповідно до документів територіального планування федерального або регіонального рівнів.

Директор Центру містобудівних компетенцій ФДУРАНХ і ГС Ірина Ірбітська пояснює, для кого важливі поправки: "Для жителів, які в ситуації відсутності правил можуть зіткнутися з тим, що поряд з вашим будинком, на сусідній ділянці, може вирости величезна споруда, що затуляє світло. Для інвесторів - коли вкладаються гроші в будівництво котеджного селища, наприклад, і раптом хтось збирається будувати там такий будинок, який буде порушувати весь навколишній вигляд. Або створить недозволене навантаження на комунікації. У цьому випадку, якщо той самий будинок поза правил землекористування, то інвестори втратять гроші, вкладені в проект. Влада, у свою чергу, отримує інструмент розвитку поселення, причому доступний для громадськості".

Стосовно до ситуації в Москві і Московській області, то ці зміни почнуть діяти з 31 грудня 2014 року. Про це йдеться у Федеральному законі № 137-ФЗ "Про введення в дію Земельного кодексу Російської Федерації" від 23.07.2013 р оку (ст. 3, п. 14).

"РГ" зазначає, що землі під будівництво в Росії насправді не так вже й багато, незважаючи на величезні розміри країни. За оцінками державних відомств, більше 90% землі припадає на землі, що знаходяться якраз у державній власності. До них належать землі федерального, регіонального та муніципального значення. Безпосередньо у власності фізичних осіб в Росії знаходиться близько 7% всіх земель.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1589 | Додав: admin | Теги: земля під будівництво, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]