14:42
У соратників Навального виникли питання до відомого чиновника з Мінприроди РФ з двома будинками і дачею в Фінляндії

У блозі співробітника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) і голови московського відділення Партії прогресу Миколи Ляскіна з'явився викривальний пост, присвячений Дмитру Белановичу, директору департаменту державної політики і регулювання в галузі охорони навколишнього середовища Мінприроди РФ. Ляскін підозрює Белановича в сумнівному отриманні доходів, яких вистачило на придбання семи об'єктів нерухомості в Росії і ще семи в Фінляндії, а також звинувачує його в невиконанні своїх прямих обов'язків по вирішенню гострих екологічних проблем.

Опозиціонер зазначає, що Беланович працює чиновником 12 років, при цьому нерухомість у вигляді двох будинків, дачі та трьох земельних ділянок загальною площею понад чотири гектари в Фінляндії з'явилася у нього якраз в той період, коли він був держслужбовцем. Не менш цікаво те, що дружина чиновника, якій належить половина цієї нерухомості, судячи з декларацій 2010-2011 років, взагалі ніде не працювала в той період, зазначає Ляскін.

У 2009 році Беланович був обраний на посаду голови Можайського муніципального району, де "прославився дозволом на будівництво котеджів на Бородінському полі", пише Ляскін. При цьому на хвилі піднятого тоді скандалу Беланович запевняв, що нічого не знав про махінації голови поселення Бородінський Майї Склюевої, яка фактично розпоряджалася розпродажем землі. На Склюеву, нагадаємо, в результаті завели кримінальні справи, а Беланович пішов у відставку.

Лянскін також вказує, що на посаді голови Можайського району Беланович ще встиг дати згоду на будівництво полігону ТПВ у села Митьково в охоронній зоні музею Бородіно, пояснивши жителям, що в цьому немає нічого страшного і сучасні полігони абсолютно безпечні. Правда, в підсумку арбітраж встав на сторону жителів і скасував це розпорядження.

А в січня 2014 року Беланович був призначений директором департаменту в Мінприроди, де встиг взяти участь в епопеї з Олімпіадою в Сочі, ставши керівником Координаційного штабу Мінприроди з питань підготовки та проведення Ігор. Екологічні антидосягнень сочинської Олімпіади ФБК розбирав в одному їх своїх гучних розслідувань, нагадує Ляскін.

В резюме опозиціонер задається питанням, яким чином чиновник, пропрацювавши в Мінприроди в сукупності шість років, примудрився не звернути увагу на "розміщення полігонів ТПВ то в природоохоронних зонах, то поблизу житлових будинків". І сам дає можливу відповідь: просто при таких володіннях в Фінляндії можна дозволити собі спокійно ростити дітей в екологічно чистому середовищі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1523 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]