15:13
У Стамбулі наказали знести хмарочоси, що спотворюють історичний вигляд міста


В кінці минулого тижня Стамбульський суд наказав знести три нових висотних будівлі. Аргументуючи своє рішення, суд пояснив, що три хмарочоси в районі Зейтинбурну псують вигляд міста.

Справа в тому що при погляді з Босфору три висотних будинки виявляються відразу позаду мінаретів знаменитої стамбульської мечеті "Сулейманіє". Хмарочоси досягають у висоту 37-ми, 32-х і 27-ми поверхів, передає NEWSru Israel.

У судовій постанові зазначено, що будівництво хмарочосів було незаконним, оскільки негативно вплинуло на історичний вигляд міста, який уряд Туреччини пообіцяв захищати і зберігати, повідомила газета "Хуррієт".

Компанія Onaltıdokuz Residence, що побудувала будівлі, має намір подати апеляцію на судове рішення.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Режееп Тайіп Ердоган заявив, що просив бізнесмена Месута Топрака, власника компанії, не будувати високі будівлі, але той відкинув це прохання. Ердоган сказав, що вважає за краще горизонтальне будівництво вертикальному, і чотирьох поверхів у висоту повинно бути цілком достатньо.

Топрак свого часу пояснював, що вносити поправки до затвердженого проекту неможливо, і верхні поверхи будівель вже заселені. Бізнесмен підкреслив, що проект отримав всі необхідні дозволи та ліцензії.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1769 | Додав: adminA | Теги: Стамбул, знести хмарочоси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]