16:29
У столиці Болгарії нарахували понад 20 циганських гетто, які "кошмарять" городян і туристів


23 циганських гетто в Софії захопили міські та приватні ділянки землі, на яких з'явилися незаконні будинки, бараки, намети і фургони. Як розповідає NewsBG.ru, зазвичай в гетто немає ні електрики, ні каналізації, в них проживає від 10 до 3000 осіб, які в більшості своїй зареєстровані на одну адресу.

Так, у кварталі "Красна поляна" в районі "Татарлі" подібним чином проживає близько 3000 циган. Поблизу є ще два гетто, які знаходяться на вулиці "Братська дружба" і в кварталі "бариті". У цьому ж районі знаходиться і гетто на вулиці "суходольській", близько "Захід парк". Сотні циган населяють територію, яку прозвали "Зона Камбоджа", біля "Парку на миру". Окремо, в кварталі "факультет" і біля нього, є ще кілька дрібних поселень циган.

Для мешканців міста і туристів таке сусідство позитивних емоцій не додає. А на ринок нерухомості це може вплинути вже зовсім не кращим чином. Смердюче гетто навіть у найпрестижнішому районі попит на житло не підвищить. А враховуючи, що ціни на нього падають вже багато місяців поспіль, присутність незаконних циганських поселень у Софії більш ніж небажано.

"Ми безперервно боремося з незаконними спорудами і не даємо їм розширюватися", - заявив голова адміністрації "Красна поляна" Іван Чакир.

Боротьба в місті йде з перемінним успіхом. У кварталі "Орландовці" з'явилося 76 незаконних бараків. Але глава адміністрації району "Сердика" Тодор Кристю повідомив, що зараз їх описують і надалі буде видано розпорядження про їх знесення. Він зазначив, що видаватимуться постанови про добровільне знесення, але якщо цигани відмовляться самі знести свої будинки, то адміністрація примусово знесе їх. Ще три гетто оформилися в районі "В'зраждане" на вулиці "Перник", на вулиці "Зайчар" і горезвісне гетто на вулиці "Баталова воденіца". Саме через нього мерію Софії засудили в Страсбурзі.

Але є райони Софії, де циганське питання стоїть не так гостро. У житловому комплексі "Младост" гетто знаходиться в місцевості "Кална". У великому районі "Люлин" гетто є тільки в кварталі "Філіповці". Зовсім вільні від циганських поселень квартали "Надія", "Вітоша", "Креміковці", "Банк" і "Панчарево". Також не постраждав центр Софії.

Головний архітектор міста Петира Дікова бачить вирішення проблеми в будівництві будинків для циган. "Замість одного гетто необхідно побудувати одне культурне поселення, яке буде розділене на зони тимчасового проживання від 6 місяців до 1 року".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1759 | Додав: adminA | Теги: циганських гетто | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]