20:00
У столиці Японії молодь обирає "квартирки-труни"


У центральному Токіо, економлячи на платі за житло, японська молодь селиться в "квартирки-труни". При цьому за оренду приміщень сміхотворних розмірів наймачам доводиться викладати до 600 доларів на місяць, розповідає The Daily Mail.

У кімнатці, трохи більше, ніж середньостатистична шафа або труна, може жити тільки одна людина. Так як кімната розташована горизонтально - на весь зріст можна випрямитися тільки лежачи. У вертикальному положенні можна лише сидіти, підібгавши під себе ноги. У такому випадку можна навіть запросити двох - трьох гостей.

Більшість кімнаток без вікон, розташовані одна на одній - тому страждаючим клаустрофобією і літнім людям такий варіант точно не підійде. А ось молодим фахівцям, які більшу частину часу все одно проводять на роботі та відкритому повітрі, - схоже, цілком зручно.

Як відомо, Токіо - одна з найбільш перенаселених столиць у світі. Тому підприємливі ділки легко наживаються на хронічній житловій проблемі городян, масово організовуючи такі ось нічліжки під назвою geki-sema.

Комірчини - звичне явище і в інших азіатських містах. Так, в Гонконзі десятки тисяч сімей живуть в кімнатках 2х3 метри. У китайських містах молоді робітники і студенти масово живуть в комірках 2х2 метри. Причому туди якимось дивним чином поміщається кухня з душем.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1633 | Додав: adminA | Теги: квартирки-труни, Японії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]