15:35
Угода Сердюкова з продажу берега Фінської затоки за 525 млн рублів визнана незаконною


Президія Вищого арбітражного суду РФ задовольнила позов військового прокурора Західного військового округу (ЗВО) про визнання недійсною угоди між Міноборони та ТОВ "Трансбуд" з продажу берегової смуги ковша Галерного фарватеру в Санкт-Петербурзі.

"Рішення про реалізацію берегової смуги приймалося колишнім міністром оборони Російської Федерації Анатолієм Сердюковим за пропозицією колишнього керівника Департаменту майнових відносин Міноборони Росії Євгенії Васильєвої", - йдеться в повідомленні військової прокуратури, яке цитує агентство "Інтерфакс".

Матеріали щодо посадових осіб Міноборони Росії направлені до Головного військово-слідчого управління, заявляє військова прокуратура.

Згідно з повідомленням, раніше прокурорською перевіркою встановлено, що всупереч закону дві земельні ділянки уздовж Фінської затоки загальною площею 11278 кв. метрів було незаконно реалізовано Міноборони Росії на користь комерційної організації TOB "Трансбуд" за 525 мільйонів рублів. Та, у свою чергу, через нетривалий час перепродала його ВАТ "Новий дім" більш ніж за 600 мільйонів рублів.

Незаконний наказ міністра оборони Російської Федерації 1016 від 28 липня 2010 року про реалізацію берегової смуги, наголошується в повідомленні військової прокуратури ЗВО, був скасований в квітні 2012 року за позовом військового прокурора ЗВО Дев'ятим арбітражним апеляційним судом. "Однак цього виявилося недостатньо, щоб повернути берегову смугу державі", - заявляє прокуратура.

Військова прокуратури мотивувала свою позицію тим, що земельні ділянки є береговими смугами водного об'єкта - ковша Галерного фарватеру річки Велика Нева, приватизація яких заборонена відповідно до вимог федерального законодавства.

Ківш Галерного фарватеру знаходиться в центрі морської берегової лінії Санкт-Петербурга на Василівському острові. У ньому розташовується кілька причалів для яхт, стоянка прогулянкових кораблів та інші об'єкти портової інфраструктури.

Нагадаємо, Анатолій Сердюков подав у відставку з поста міністра оборони у листопаді минулого року. Незадовго до цього Слідчий комітет Росії розкрив великі розкрадання при продажу нерухомості Міноборони. У середині лютого генпрокурор Юрій Чайка заявив, що з махінацій у підконтрольному Міноборони "Оборонсервісі" порушено вже близько 25 кримінальних справ. Сердюков проходить у справі свідком. Його соратниця та подруга Євгенія Васильєва перебуває під домашнім арештом.

У грудні 2012 року ВАС також визнав незаконним аукціон Міноборони з продажу землі в музеї-садибі "Архангельське". Наказ про виставлення на аукціон ділянки був також підписаний Сердюковим.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1686 | Додав: adminA | Теги: берег Фінської затоки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]