11:13
Укладання електротехнічних труб з двошаровою гофрованою стінкою

Поліетиленові труби з двошаровою гофрованою стінкою є ідеальним кожухом для підземної прокладки різних кабелів, як інформаційних, так і силових ліній. Гофра зовні робить трубу досить жорсткою, щоб тримати великий тиск ґрунту, а гладка поверхня всередині дозволяє без праці провести затяжку дротів. Така труба екологічно безпечна, не виділяє токсичних речовин.

Перш за все, необхідно підготувати дно траншеї до укладання труб, прибрати непотрібні камені і грудки глини, зробити його рівним, трошки утрамбувати. Якщо на дні лежить занадто великий камінь, який видалити неможливо, його слід плавно обійти підсипаючи зі сторін. Необхідно уникати різких перегинів труби, які звужують її перетин після здавлювання.

Глибина траншеї залежить від мінімально допустимого заглиблення з урахуванням вирівнювання дна, обходу непереборних перешкод. Найчастіше для усунення недоліків канави підсипають до 10 см пухкого ґрунту, піску, а в слабких ґрунтах ще й зміцнюють її стінки.

Будь-яке відхилення від прямолінійного маршруту напевно ускладнить затяжку кабелю, щоб пройти поворот траси під прямим кутом потрібно задати трубі радіус не менше двох метрів. З цією метою траншею розширюють, внутрішній кут ущільнюють, а саму трубу фіксують в місці вигину, після чого можна її спокійно засинати і трамбувати.

Труби встановлюють безперервними відрізками, прагнучи до мінімального числа стиків, відкриті кінці оснащують заглушками, захистом від проникнення землі, води. Укладання зазвичай роблять в кілька вертикальних рядів, розташовуючи трубопроводи строго один над одним або зміщуючи кожен наступний ряд вправо на 20-50 мм від осі попереднього.

Останній ряд присипають зверху піском до 30 см. Після часткової засипки траншеї не доходячи півметра до земної поверхні, укладають сигнальну стрічку, остаточно закривають поглиблення і ущільнюють ґрунт.

Різання елементів проводять звичайною ножівкою, торці які не будуть стикуватися, негайно ізолюють захисними ковпаками. Для трубопроводів великого діаметру, понад 110 мм застосовують стикове зварювання або зварювання електричними муфтами.

Труби меншого діаметра з'єднують механічним шляхом за допомогою компресійних фітингів. Поліпропіленові фітинги дозволяють злегка навченому робітникові робити складання трубопроводу швидко і надійно. Компактними обтічними деталями можна вільно оперувати в середині вузьких траншей.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1021 | Додав: admin | Теги: гофровані труби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]