09:57
Укладання кахельної плитки в кутах

Напевно, багато хто знайомий з процесом укладання кахельної плитки, а багато хто просто вважає це простою справою, але ця справа має безліч своїх нюансів. Крім того, для того щоб якісно укласти кахельну плитку потрібно дотримувати без змін весь процес робіт, і будівельні матеріали необхідні для укладання. На рівній поверхні укладання плитки не складе особливих труднощів, а от як же ж правильно і якісно укласти плитку у важкодоступних місцях і кутах, на це питання ми зараз постараємося відповісти якомога докладніше.

Для облицювання кахельною плиткою зовнішніх кутів, потрібно використовувати ту плитку, у якої зовнішня грань буде глазурованою. Але є така плитка, у якої грані не глазуровані, в цьому випадку її потрібно особливим способом підрізати, або просто придбати спеціальну кахельну плитку для обробки кутів і цоколя.

Отже, розглянемо той варіант, який передбачає підрізання кахельної плитки. Потрібно як би трохи загострюючи, під кутом 45 градусів призвести підрізування краю плитки, який буде виходити назовні кута. У такому випадку, після того як ми з'єднаємо пару плиток ми отримаємо акуратний, красивий, прямий кут. Для обрізки кутів можна так само використовувати шліфувальну машинку, за допомогою якої обробляються тильні краї. Перед тим як почати облицювання кутів, кахельної плитки, продумайте, будите ви купувати спеціальну плитку, або будете її обрізати, для створення акуратного кута, або можливий варіант зміщення плиток, але в цьому випадку вам буде необхідна маленька машинка для шліфування.

Облицьовуємо нішу. Наприклад, ви в процесі укладання кахельної плитки дійшли до вікна, відзначте на кахельної плитці ті частини, які підлягають різці. Ми вибираємо спосіб зсуву плитки, так щоб плитки, розташовані в ніші плитки стіни перекривали. Відріжте за допомогою плиткоріза не потрібну частину кахельної плитки, а потім потрібно укласти її на розчин.

Розглянемо, як скошувати кута за допомогою шліфувальної машинки. Потрібно використовувати диск для шліфувальної машинки з алмазним напиленням, а шліфовку проводити акуратно, маленькими порціями. Після такого стикування, можемо спостерігати акуратний кут і не важливо має плитка глазуровані краї чи ні.

Стики кутові. Шліфувальною машинкою для кутів, під 45 градусів скошуємо краї плиток. Пам'ятайте, не потрібно шліфувати близько до кахельної плитки, до її глазурованої поверхні, так як можна досить легко пошкодити поверхню. Тримайтеся так, щоб машинка перебувала на пару міліметровому відстані від глазурованої поверхні.

Так само можна скошеними в 45 градусів скласти пару плиток, а якщо виходить прямий кут з найдрібнішими дефектами, їх можна ліквідувати за допомогою розчину для затирання швів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1393 | Додав: abel | Теги: укладання кахельної плитки, укладання плитки, Укладання кахельної плитки в кутах, укладання плитки в кутах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]