15:21
Уряд РФ коригує транспортну ФЦП: на Транссиб, БАМ і ЦКАД бюджет можуть урізати, на марину "Роснєфті" - має вистачити

У зв'язку з несприятливою ситуацією в економіці "існує ризик" зниження фінансування з федерального бюджету Російської Федерації проектів модернізації БАМу, Транссибу і ЦКАД, випливає з прогнозу соціально-економічного розвитку РФ на 2015 рік і на плановий період 2016-2017 років, опублікованого на сайті Мінекономрозвитку цієї сусідньої нам країни.

Міністерство зазначає, що в разі погіршення економічної ситуації "основний" удар "ляже" на види транспорту, в структурі фінансування яких обсяг федеральних коштів становить найбільше значення. Перш за все це залізничний та автомобільний транспорт.

Скорочень піддадуться ФЦП "Розвиток транспортної системи Росії 2010-2020 роки", проект ФЦП "Економічний і соціальний розвиток Далекого Сходу і Забайкалля на період до 2018 року".

"Під загрозу переносів терміну будівництва можуть потрапити такі ключові інфраструктурні проекти, як модернізація Східного полігону залізниць, буде скоригована транспортна програма Москви і Московської області, куди входять ЦКАД", - йдеться в документі.

Інвестиції в проект модернізації БАМу і Транссибу в цілому складуть 562 млрд рублів (реалізує проект ВАТ "РЖД"), в ЦКАД - 300 млрд рублів (реалізує проект ГК "Автодор").

"Роснефть" побудує марину для яхт в Геленджику за 9,4 млрд рублів

Держкомпанія "Роснафта" через свою "дочку", "РН Туапсенефтепродукт" разом з Геленджикським морським торговим портом побудують в Геленджику марину для 200 яхт і яхт-клуб, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на матеріали Мінтрансу РФ.

Загальна вартість проекту - 9,4 млрд рублів, з яких 4,4 млрд рублів - кошти інвесторів. Решта 5 млрд рублів вкладе держава. Ці кошти вже закладені в ФЦП "Розвиток транспортної системи до 2020 року", йдеться в матеріалах Мінтрансу. Будівництво марини повинно початися цього року, а завершитися — в 2017 році.

Крім марини Геленджикський морської порт і "Роснефть" побудують причал для пасажирських суден, стоянку для автотранспорту, торговий центр, концертний зал, готель і котеджне селище.

Експерти на ринку здивовані новим проектом "Роснєфті". Держкомпанії такий вид бізнесу, як оперування яхтовою мариною, абсолютно не потрібний. Тим більше в умовах, коли вона просить держпідтримки. "Роснефть", попросивши у держави 1,5 трлн рублів, хоче також побудувати нову штаб-квартиру.

Російські ЗМІ нагадують, що яхтову марину планує побудувати й інша держкомпанія - "Газпром". Торік "дочка" концерну, "Газпром трансгаз Санкт-Петербург", обрала підрядника - ЗАТ "Експофорум" - для проведення проектно-вишукувальних робіт за проектом будівництва яхт-клубу з готелем близько споруджуваної вежі "Лахта-центру" в Петербурзі. Поруч з яхт-клубом буде побудований бутик-готель. Вартість проекту - 60 млн євро (за сьогоднішнім курсом - близько 3 млрд рублів).

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1502 | Додав: abel | Теги: БАМ, трансиб, цкад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]