12:18
Установка вентилятора у ванній та туалеті своїми руками

Висока вологість повітря в приміщеннях - це неминуча причина появи на стінах і стелях цвілі, грибка і псування дорогої обробки. Мало того, висока вологість - це постійна сирість в приміщенні, а також хороші умови для формування та розвитку хвороботворних бактерій.

Всі приміщення, а особливо туалетні кімнати (ванна, туалет) повинні мати посилену систему вентиляції. Якщо на стінах в туалетних кімнатах скупчується конденсат, рушники постійно сирі, а дзеркала запотівають, то негайно перевірте стан вентиляції в даному приміщенні. Зробити це дуже просто. Запаліть свічку (сірник) і піднесіть її до вентиляційного вікна. Якщо полум'я затухло або тягнеться в бік ґрат, то вентиляція в справному стані. Якщо тяга вентиляції мала, або взагалі не відчутна, в даному випадку, можна вдатися до виклику представників ЖКГ та проведенню ними ремонту.

Чим гарний даний метод боротьби з вологістю? По-перше, ви зможете провести установку вентилятора своїми руками, без залучення фахівців, витративши на це малу кількість часу. А, по-друге, вентилятор, це зручний, не дорогий, красивий і надійний спосіб боротьби з вогкістю в туалетних кімнатах.

Установка вентилятора, не зашкодить загальному вигляду інтер'єру і впишеться в будь-який дизайн туалетної кімнати. Перед встановленням вентилятора, необхідно зняти заміри з решітки вентиляції. Робиться це для того, що б підібрати вентилятор, який якомога більше підійде до отвору під вентиляцію.

Перед придбанням вентилятора, обов'язково проконсультуйтеся з продавцем про характеристики виробу. Зазвичай для середніх туалетних приміщень досить вибрати вентилятор з рівнем електробезпеки не менш IP-45 і продуктивністю до 200 м кубічних на годину (для порівняння в кухнях використовують вентилятори продуктивністю близько 300 метрів кубічних на годину).

Безпосереднє кріплення вентилятора своїми руками до стіни, (вентиляційного забірника) не складе будь-яких труднощів. Швидше за все, в комплекті з пристроєм вже будуть знаходитися спеціальні кріплення, а також інструкція для установки. Мало того, вентилятор, можна запросто посадити на клей.

Більшою проблемою, при установці вентилятора, буде підведення до нього електроживлення. Зазвичай, вентилятори живляться від лінії в 220V, проте уважно ознайомтеся з інструкцією. При проведенні електромонтажних робіт, не забувайте враховувати заходи безпеки при роботі з електрикою.

У більшості випадків, вентилятор оснащується спеціальним реле з можливістю механічного підключення, а також з усілякими датчиками включення і відключення (вологості, руху і так далі). Вартість таких вентиляторів, звичайно ж трохи вища звичайних пристроїв з реле.

Найбільш оптимальним рішенням для туалетних кімнат, є вентилятор, підключений до світильника, при цьому всю проводку можна з легкістю укласти в кабель-каналах. Однак, тут необхідно знати напруга, що подається на світильник. Якщо світильник живиться від 12V, то вентилятор необхідно живити по ланцюгу до коробки зниження напруги.

У будь-якому випадку, при установці вентилятора в туалетній кімнаті своїми руками, все залежатиме від обставин приміщення, електропроводки і характеристик самого вентилятора.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1468 | Додав: abel | Теги: установка вентилятора, установка вентилятора у ванній, купити вентилятор, вибрати вентилятор, установка вентилятора в туалеті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]