21:04
В Амстердамі хочуть відродити практику 19 століття: засилати боржників і галасливих сусідів в спецквартал "для покидьків"


В Амстердамі хочуть відродити практику 19 століття: засилати боржників і галасливих сусідів в спецквартал "для покидьків"
Вести

Влада Амстердама вирішили серйозно взятися за зростаючу в місті злочинність. За їх словами, такі методи, як підняття штрафів і збільшення тюремного терміну за ті чи інші порушення, більше не діють. Тому чиновники збираються організувати під Амстердамом спеціальний квартал (scum villages) для покидьків суспільства.

"Ми назвемо цю акцію" Сміття до сміття ". Громадянам, які не вміють вести себе в суспільстві, не місце в нашому місті. Ми побудуємо для них спеціальний район, нехай вони живуть там і не заважають іншим", - з таким жорстким заявою виступив мер Амстердама Ебехард ван дер Лан. Його слова наводить "Вести.ru" з посиланням на Irish Times.

Причому в "покидьки" можуть записати не лише завзятих кримінальників, грабіжників і вбивць, але й, приміром, занадто галасливих сусідів, людей, які вчасно не оплачують ренту, комунальні послуги чи просто ведуть себе нечистоплотно. За словами влади, поліція втомилася виїжджати за подібним викликам і вирішила позбавитися від "ізгоїв" одним махом.

В першу чергу в "сміттєвий" район відправлять порушників, на яких надходили неодноразові скарги. Там, на новому місці, їх будуть перевиховувати. Як повідомляє The Telegraph, антисоціальних порушників пропонується селити в автопричепах або контейнерах з мінімальними зручностями та під постійним спостереженням поліцейських. За попередньою інформацією, проживання в районі для покидьків все ж буде тимчасовим.

Мер Амстердама повідомив, що для всіх мешканців міста буде організована гаряча лінія, за якою вони зможуть поскаржитися на порушників спокою. За даними політиків, влади міста щорічно отримують близько 13,000 скарг від громадян на антисоціальну поведінку оточуючих.

Тим часом експерти пророкують, що незабаром голландську столицю можуть захлеснути марші протесту - настільки радикальні ідеї влади навряд чи знайдуть підтримку у всього населення міста.

Але ця ідея для Нідерландів не така і революційна, відзначає Russia Today. У 19 столітті порушників спокою вже засилали жити в спеціальні села в Дренте і Оверіджсселе під Амстердамом.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1604 | Додав: adminA | Теги: амстердам, спецквартал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]