22:59
В Англії продають "депресивне" морське село з видом на острів, де загинули "десять негренят" Агати Крісті. ВІДЕО

Село Бентем, розташоване на Південному узбережжі Великобританії в графстві Девон, надійде наступного року в продаж за 10 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 16 мільйонів доларів). У лот входить розкішна гавань з пляжем, 25 живописних будинків, магазин, паб і сільгоспугіддя навколо.

Зараз всім цим майном володіє компанія Evans Estates, але вона змушена від нього позбутися, бо не може його утримувати: багато приморських селищ в країні, які колись процвіталі, перебувають у депресії. Бентем - цілком заселений пункт, і місцеві жителі побоюються, що новий власник села проведе такі перетворення, які змусять їх поїхати.

Багато сімей живуть тут вже близько 60 років, передаючи куплені або орендовані будинки з покоління в покоління. Вони побоюються, що Бентем придбає який-небудь великий інвестиційний фонд, який розіб'є поселення на шматки і забудує багатоповерхівками, поступово витіснивши всю стару забудову. Evans Estates, скільки могла, намагалася не допустити хижацької комерціалізації гавані.

Тим часом це не тільки приємне, але і легендарне місце: з берега відривається прекрасний вид на маленький приливний острівець Бург, який надихав Агату Крісті, коли вона писала романи "Десять негренят" і "Зло під сонцем", розповідає The Daily Mail.

ВІДЕО:

"Золоте" місто-привид Сенека

У Каліфорнії виставлене на продаж всього за 225 тисяч доларів занедбане шахтарське місто Сенека в окрузі Плумас. До нього додаються занедбаний золотий рудник, бар з ліцензією на продаж алкоголю, а також притон курців опіуму.

Сенека поступово занепадав, після того як в 1943 році тут закрилося місцеве поштове відділення, яке працювало з 1902 року. У 1970 році місто купили поточні власники, спробувавши перетворити його на "Західний Вудсток": вони залучали сюди гостей казино, готелями, продуктовими магазинами.

Але сьогодні цей проект з 70 х вже не актуальний, тому ставка в оголошенні про продаж робиться на більш давнє історичне минуле, пов'язане з золотодобуванням. Відомо, що найбільший золотий самородок, знайдений у Сенеці на початку 1940-х, важив 42 унції, що сьогодні коштував би 400 тисяч доларів, повідомляє Fox News. Тим часом видобуток золота ведеться поблизу і досі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1438 | Додав: admin | Теги: депресивне морське село, Англія, десять негренят | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]