16:45
В Бєларусі двоє умільців відбійним молотком знесли 40-метрову водонапірну вежу. ВІДЕО

У білоруському місті Заславлі, який стоїть на річці Свислочь в 12 км від Мінська, минулого тижня двоє умільців за допомогою відбійного молотка, повністю ігноруючи техніку безпеки, знесли стару 40-метрову цегляну водонапірну вежу. На щастя, ніхто не постраждав, робітники встигли відскочити в сторону в останню секунду.

Як повідомляє "Хартія'97", це сталося 28 травня в районі Студенецького провулка, в середині так званого Першого мікрорайону. Територія навколо вежі була обнесена стрічками, і роззяв не підпускали на близьку відстань.

Зазвичай подібні спеціальні заходи проводять співробітники МНС, акуратно підриваючи призначені до зносу об'єкти. Чому цього разу все було інакше, ніхто не уточнює. Можливо, місцева адміністрація вирішила заощадити, адже знесення такої вежі коштує близько двох тисяч доларів плюс витрати на вивезення будівельного сміття.

Співробітники МНС підтвердили, що не мають ніякого відношення до зносу вежі в Заславлі. Про це повідомила прес-секретар Мінського обласного управління МНС Анастасія Швайбовіч. Пізніше з'ясувалося, що вежу ліквідував приватний підприємець з Мінська Віктор Гордієвич разом зі своїм помічником. Він виграв тендер у водоканалу Мінського району, якому і належала вежа.

Як розповів Гордієвич в інтерв'ю пресі, він займається зносом старих споруд вже 2,5 року і за цей час відбійним молотком зруйнував вже 18 водонапірних башт і димових труб.

Наприклад, ось так ювелірно, з вибиванням останнього цегли в кладці, в 2012 році була знесена ще одна вежа.

За словами підприємця, подібного знесенню передує тривала і ретельна підготовка, тому падіння вежі - контрольоване.

"Я використовую власний метод так званого "підбоя" - я його придумав сам. Ніякої проектної документації не потрібно, я самостійно вираховують, на яку довжину і на яку висоту потрібно вибити кладку. Перед роботами територія огороджується, на всіх підходах чергують наші люди - поява випадкових перехожих виключена. Ми поступово вибиваємо кладку, а коли з'являється тріщина - готові втекти ... Але все безпечно, єдине, що ми були без касок. Але повірте, якщо щось піде на так - каски вже не допоможуть. У кожному разі за проведення робіт я як організатор несу повну відповідальність", - розповів Гордієвич.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1566 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]