15:22
В Іспанії випустили інструкцію по боротьбі з шумними сусідами


 Професійна школа керуючих земельною власністю Мадрида випустила спеціальне керівництво по роботі з сусідами. За статистикою, найбільша кількість конфліктів між власниками житла в Іспанії відбувається саме з причини невдоволення шумом, що доноситься з сусідніх квартир і будинків.

Перше, що потрібно зробити при виникненні проблеми галасливих сусідів, - це постаратися вирішити питання за допомогою діалогу. Якщо цей шлях не принесе бажаних результатів, необхідно звернутися до президента товариства власників житла з вимогою вирішити конфлікт, зазначає Espanarusa.

У разі коли президент також не в змозі допомогти вгамувати галасливих сусідів, потрібно запросити мешканців будинку на збори, де, відповідно до статті 7.2 закону про приватну власність, прийняти рішення про подачу судового позову стосовно порушників громадського порядку.

Після цього постраждалим залишиться тільки чекати задоволення позову та рішення суду про те, щоб зобов'язати галасливих громадян припинити порушувати закон.

У 2010 році фахівцями іспанської Асоціації якості акустики було проведено дослідження, яке показало, що 60% іспанців самим "заважаючих" шумом назвали звуки, що проникають в їх житло від сусідів. 9 з 10 опитаних іспанців сказали, що вони незадоволені звукоізоляцією у своїх оселях. Зазвичай іспанцям заважає гучна музика, розмови, шум від ремонту або перестановки меблів, що доносяться через стіни і підлога з сусідніх квартир.

Нагадаємо, пару років тому МВС Росії підготувало буклет "Дільничний - в кожен дім" з порадами, як захистити своє житло від сусідів і гостей. У пам'ятці вказувалося 15 основних приводів звернутися до дільничного.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1792 | Додав: adminA | Теги: іспанія, боротьба, інструкція, шумні сусіди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]