20:40
В "новій Москві" заборонять будинки вище 10 поверхів


Територіальна схема Новомосковського адміністративного округу з'явиться в другому кварталі 2013 року, а утвердження територіальної схеми Троїцького адміністративного округу намічено на третій квартал поточного року. Про це повідомив портал комплексу містобудівної політики і будівництва Москви.

За словами глави Департаменту розвитку нових територій Володимира Жідкіна, в даний час спільно з Москомархітектурою обговорюється можливість встановлення регламентів по поверховості забудови в складі територіальних схем.

"Нам би хотілося прийняти і такий нормативний документ. На новій території в урбанізованій зоні ближче до Москви поверховість не повинна перевищувати 9-10 поверхів, в районі Троїцька - 4-6 поверхів, далі, до Калузької області, - тільки об'єкти малоповерхового будівництва", - вважає експерт.

"На новій території можна обійтися без 17-25-поверхових мікрорайонів", - підкреслив Жідкін.

У документах буде прописано функціональне зонування території: розташування об'єктів житлового та нежитлового призначення, транспортна схема та інженерний каркас "нової Москви".

Правда, у експертів є сумніви в тому, що владі вдасться витримати подібне зонування. У деяких девелоперів заявлені "новомосковські" проекти 25-поверхових будівель. Таким чином, через високі темпи забудови території "нової Москви" багатоповерховим житлом приєднані території ризикують стати ще одним столичним спальним районом. У той час як з цими районами намагаються розібратися на старих територіях як з морально застарілим типом забудови.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1744 | Додав: adminA | Теги: новій Москві, 10 поверхів, будинки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]