18:10
Варіанти альтанок для дачі та саду

Сучасний ландшафтний дизайн пропонує все нові рішення для організації простору ділянки. Сьогодні вже важко уявити дачу або сад без альтанки або павільйону. Оскільки ландшафтний дизайн дає ділянці певний стиль, то і альтанку слід обирати, спираючись на нього. Наприклад, якщо потрібні суворі обриси і чіткі лінії, то можна замовити класичний варіант альтанки - "англійський стиль", або з декоративним художнім оформленням в "мавританському стилі".

Перший стиль реалізується в правильній формі альтанок у вигляді прямокутника або восьмигранника. Другий - в хитромудрих формах дахів і стін, із зонуванням внутрішнього простору, декоративною різьбою і орнаментами.

Крім перерахованих стилів, нерідко можна зустріти альтанки, виконані в східному стилі. Один з різновидів таких альтанок китайці назвали "очі саду". Як правило, її ставлять недалеко від води. Форми у китайської альтанки найрізноманітніші, починаючи від кола і квадрата, закінчуючи багатокутниками. Виготовляють дерев'яні альтанки в східному стилі з цінних порід, прикрашаючи їх різьбленням у вигляді різних героїв з китайських легенд і міфів. Дах альтанки виглядає як пагода.

Японський мінімалізм повністю втілюється в альтанці в японському стилі, яку японці називають "тянива", або чайний будиночок. Оформлення такої альтанки елегантно, в ній немає кричущих і пафосних елементів.

Альтанки можуть бути переносними, або збірно-розбірними, і стаціонарними. Останній вид альтанок можна побудувати з полікарбонату, дерева, цегли, металу або бетону. Дерев'яні альтанки виготовляють з ялини, сосни і рідше з модрини. Обов'язковою умовою для такого матеріалу є біологічна обробка, захищає дерево від паразитів, грибка і загоряння.

Довшим терміном служби відрізняються ковані альтанки, їх можна замовити за своїм проектом. Окрасою кованих альтанок можуть стати ліани або в'юнкі рослини.

Цілий рік можна використовувати альтанки з полікарбонату, з бетону або з цегли, оскільки в них можна провести опалення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1141 | Додав: admin | Теги: сад, альтанка, дача | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]