19:45
Вибір надійного сейфа: поради

Багато хто знає, що не потрібно зберігати вдома дуже дорогі речі або великі суми грошей. Проте майже всі нехтують цим знанням. Але варто виїхати на кілька днів або тижнів з квартири, з'являється почуття занепокоєння, гризуть думки: "А, що, якщо ....?"

Абсолютно все не сховаєш в банківському сейфі. Адже не буде дружина перед кожним походом в ресторан забирати свої сережки з діамантами з депозитарію. Буває, ті чи інші документи дуже часто потрібні по роботі. Доводиться ризикувати, залишаючи цінності в квартирі.

Звести ризик до мінімуму допоможе купівля сейфа. Купувати потрібно не просто залізний ящик з замком, а по-справжньому надійний сейф. Великий вибір сейфів з цінами в інтернет-магазинах, описами, відгуками і характеристиками Ви можете вивчити онлайн. Проте величезна різноманітність моделей здатна ввести в ступор потенційного покупця, тому розберемося в нюансах перш, ніж вирушимо в магазин.

Найбільш важливими факторами при виборі сейфа є:

  1. Передбачуване джерело небезпеки, тобто від кого чи від чого сейф покликаний захистити майно.
  2. Якого роду цінності будуть зберігатися в "сталевому полоні".


Звідки виходить загроза?

Головні джерела небезпеки - це вогонь і злом.

Ефективно протистояти вогню здатні вогнестійкі сейфи. У їхній конструкції немає ніяких отворів, а матеріали, з яких вони виготовлені, мають високу стійкість до займання.

Зупинити "ведмежатника" може протизламний сейф, забезпечений якісним замком і хорошою, товстою сталлю. Такий тип замикається так, що змусить відступити зломщиків.

Кожен з цих сейфів гарний по-своєму, але в обох є явні недоліки. Якщо вогнестійкий може довгий час протистояти вогню, то його відносно легко розкрити. І навпаки: взломостійкий сейф через особливості конструкції важко зламати, але якщо він потрапить у вогонь, то його вміст неминуче згорить.

Вихід є! Існують сейфи, які мають високу надійність проти злому, одночасно з цим здатні зберегти майно власника при пожежі. Універсальність неминуче тягне істотне збільшення ціни. Подібні пристрої коштують на порядок дорожче своїх узкоефективних побратимів, незважаючи на це, такі сейфи користуються високим попитом. Люди воліють переплатити і бути впевненими в збереження свого майна, ніж заощадити і переживати.

Що потрібно зберегти?

Сейфи купують виходячи з характеру цінностей. Якщо буде зберігатися дорога картина - потрібен великий, надійний сейф. У разі збереження невеликих сімейних коштовностей необхідність у величезному сейфі відпадає.

Люди, службовці у відповідних організаціях або ті, що захоплюються полюванням, зобов'язані мати вдома збройовий сейф. Він має надійний замок і додаткове відділення під патрони. Зазвичай такий сейф кріпиться анкерами до стіни.

У номерах готелів часто зустрічаються так звані готельні сейфи. Вони, як правило (але не завжди), вбудовуються в стіну і досить надійно захищають від злому і від вогню.

Купувати сейф краще всього в магазинах, які спеціалізуються на продажі цих пристроїв. У більшості подібних закладів цінують своїх клієнтів і працює в них грамотний персонал. Вам допоможуть підібрати відповідний тип сейфа і в разі необхідності запропонують вам його якісну установку.

Солідні контори торгують лише сертифікованою продукцією, нарватися в них на підробку досить складно. Проте не зайвим буде знати ДСТУ, яким повинен відповідати потрібний сейф. Інформацію про державні стандарти можна легко знайти в Інтернеті.

Грамотно підібраний сейф позбавить власника від переживань і гарантовано збереже сховані в ньому цінності. У наш непростий час сейф - по-справжньому необхідна річ.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1524 | Додав: abel | Теги: СЕЙФ, Вибір надійного сейфа, вибір сейфу, надійний сейф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]