09:51
Вибираємо змішувач: практичні поради

  На сьогоднішній день на ринку є величезний вибір змішувачів, різної форми і виконання. Як вибрати серед такого широкого вибору даного виду продукції саме те, що потрібно?

В першу чергу, при виборі необхідно пам'ятати, про те для яких функцій призначений змішувач, адже гарний - не означає зручний. Також вибір залежить від того, в якому приміщенні ви зібралися його застосовувати - на кухні або у ванній кімнаті. Для ванної в основному використовуються змішувачі з низьким відливом, він може бути як фіксований, так і поворотний. У змішувачах для раковини, вилив відсутній.

Змішувачі бувають трьох типів: кран-буксові, важільні і термостати. Найпоширенішими вважаються кран-буксові моделі, перевагою яких є дешевизна, надійність механізму, простота ремонту. Регулювання води в таких змішувачах здійснюється за допомогою повороту вентиля гарячої та холодної води. Такі змішувачі не дуже зручні у використанні, адже для того, щоб отримати потрібний напір і температуру води необхідно кількаразове повертання вентиля, а вода в цей час буде лити даремно, що не дуже економічно.

Наступний тип змішувача, важільний (джойстиковий). Набирають вони свою популярність за рахунок зручності і прості в експлуатації, до того ж відрізняються різноманітним дизайном. Щоб включити воду в даному змішувачі не потрібно нічого крутити, а досить підняти важелі і почати регулювати воду рухами вправо, вліво. Автоматично регулюється температура води, вгору, вниз змінюється натиск. Великим плюсом даного типу змішувачів є відсутність в конструкції деталей, що труться з металу, що значно збільшує термін експлуатації.

Термостати з'явилися на ринку порівняно недавно, але вже починають набирати популярність. У використанні має низку плюсів, до яких відноситься зручність, економічність і безпека. Безпека в даному випадку полягає в тому, що під час використання температура води не залежить від перепадів тиску і температури води, що надходить, а завжди залишається тією ж. Якщо ж з якихось причин, відбудеться раптове відключення холодної води, то автоматично припиниться подача води з крана користувачеві, що допоможе уникнути опіків.

Хотілося б відзначити так само, що змішувачі, виконані з таких матеріалів, як хром і латунь найбільш надійні.

Читайте ZhytloNews:

Недвижимость в горах

Недвижимость в горах

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1074 | Додав: abel | Теги: змішувачі, поради, змішувач | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]