19:28
Від Греції зажадали виселити людей з малонаселених островів. Це "дурний жарт", вважають у грецькій владі


Трійка кредиторів, в яку входять Єврокомісія, Європейський центральний банк і МВФ, на переговорах з урядом Греції зажадала виселити людей з островів, на яких проживає менше 150 жителів, щоб зменшити витрати держбюджету. Про це нібито повідомив міністр торгового флоту і Егейського моря Костас Мусуруліс, виступаючи в морському клубі в Піреї на зустрічі з 70 представниками грецьких судновласників.

За словами Мусуруліса, на переговорах у міністерстві представники трійки запропонували виселити мешканців з малонаселених островів, пише РИА "Новости" з посиланням на економічний сайт Capital.gr. "Ми відразу їм відповіли, що це не добре. Ми не домовимося про це", - сказав міністр.

Хоча трійка і не стала продовжувати обговорення цього питання, сам факт його постановки свідчить про готовність кредиторів спустошувати цілі острови і виселяти тисячі сімей, зазначають грецькі оглядачі.

Тим часом Міністерство фінансів Греції відразу ж спробувало дезавуювати слова міністра торгового флоту, заявивши, що "трійка ніколи не ставила питання про виселення жителів грецьких островів".

"Чутки про це, що з'явилися в інтернеті, не мають ніякого відношення до дійсності", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті Мінфіну.

Міністр судноплавства та Егейського моря Костіс Мусуруліс також пізніше заявив журналістам, що йому нічого про подібні речі не відомо. "Ніхто і ніколи не піднімав це питання у розмові з міністром судноплавства та Егейського моря. Якщо хтось із кимось про це говорив, то це можна розцінити лише як дурний жарт", - сказав Мусуруліс.

Доля грецьких островів останнім часом часто опиняється в центрі уваги громадськості. З 2010 року, коли Греція вперше звернулася за допомогою до ЄС і МВФ через неможливість виплачувати зовнішній борг, повідомлення про "розпродаж грецьких островів" неодноразово з'являлися в міжнародній пресі. Влада Греції постійно спростовувала цю інформацію, заявляючи, що безлюдні острови можна використовувати в комерційних цілях, але ні в якому разі не можна вести мову про їх розпродажу.

У середині вересня виконавчий директор грецького приватизаційного агентства (HRADF) Андреас Тапранціс повідомив, що співробітники HRADF обстежили 562 із шести тисяч грецьких островів і визначили 40 нежилих, які становлять інтерес для туризму і можуть бути здані в оренду на термін від 30 до 50 років.

Однак після цього захисники природи заявили, що на 24 з 40 островів гніздяться птахи, і здача островів в оренду може привести до їх загибелі.

Згідно з даними туристичної організації Греції ЕОТ, тільки 227 грецьких островів населені. Число островів, де населення перевищує 100 осіб, оцінюється менш ніж у 80. Уряд містить інфраструктуру на островах, включаючи школи і лікарні, дотує поромні лінії, що з'єднують великі порти і невеликі острови, а також надає ряд податкових пільг місцевому населенню.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1876 | Додав: adminA | Теги: малонаселених островів, Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]