17:10
Вінтажний стиль будинку

Вінтаж являє собою модний напрямок сучасного дизайну інтер'єру, заснований на комбінуванні антикварних та ультрасучасних предметів. Спочатку метод поєднання новітніх і зношених предметів був використаний в моді, а потім вже в оформленні інтер'єру. Основна ознака раритетної штучки - це її приналежність до певної епохи і точності відображення стильового напрямку. Назва походить від французького слова, яке перекладається як витримане вино.

Однак, заповнивши своє житло старими предметами меблів, не можна говорити про відповідність модній течії сучасного дизайну. Є ледве помітна грань між тим, яка справжня старовинна штучка є цінністю, а яка - простим мотлохом. Предмети старовини для даного стилю повинні бути якісними, добре збереженими і легко впізнаваними. Іншими словами, вони повинні відповідати певній епосі або бути створені відомими майстрами. Для оформлення житла дуже непросто підібрати предмети, які б гармоніювали один з одним, створюючи єдиний стиль. Однак, зробивши свій будинок в стилі вінтаж, ви будете отримувати задоволення, проводячи час вдома, впиватися крихкістю і яскравістю своєрідного образу.

До вінтажних предметів можна віднести речі, яким більше двадцяти років. Але найкращим варіантом для оформлення квартири в цьому стилі є меблі та предмети інтер'єру двадцятих-тридцятих років минулого століття, коли ще не були популярні штучні матеріали.

Цей стиль відмінно поєднує антикваріат і сучасні елементи стилю. Для створення незвичайної обстановки потрібні старовинні меблі. Як варіант, можна використовувати сучасні предмети меблів, штучно зістарені і з потертостями.

У декорі повинна переважати тепла і стримана пастельна гама кольору. Чарівність даного стилю включає в себе якусь романтичність і природність. Можна використовувати при оформленні блакитні, рожеві і бузкові відтінки.

Необхідно пам'ятати, що цьому стилю притаманні тільки натуральні матеріали. Дозволено поєднання різних фактур, наприклад, кованих елементів і дерев'яних виробів, а також тканин і кераміки.

Для підлоги найкращий варіант - паркет, а стелю прикрасить ліпнина. У декорі обов'язковим є використання штучних або живих квітів, які оригінально виглядають в вазах з металу або кераміки.

Текстиль рекомендовано використовувати тільки натуральний. Наприклад, в'язану скатертину і серветочки з рюшами. Відмінно поєднуються в цьому стилі елементи декору речі, просочені старовиною - старі фотографії, шкатулки, статуетки.

Оскільки вінтаж насичений текстурами і об'єктами декору, то, щоб не отримати враження перевантаженості, оформляти в цьому стилі слід тільки пару кімнат.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1504 | Додав: admin | Теги: вінтажний стиль будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]