16:24
Влада Каліфорнії не дає Спілбергу і компанії пісок на порятунок елітних будинків
Голлівудські суперзірки Стівен Спілберг, Дастін Хоффман, Голді Хоун і Пірс Броснан скоро можуть втратити свої ексклюзивні пляжні будинку на Броад-Біч у Малібу, якщо каліфорнійською владою не буде схвалено проект на 20 мільйонів доларів з відновлення 1,8-кілометрової берегової лінії, знищеної ерозією.

В останні роки зимові шторму і потужні припливи настільки зменшили розміри знаменитого пляжу, що тепер практично кожний приплив загрожує фундаменту будинків, розташованих уздовж узбережжя. І це незважаючи на те, що мільйони доларів вже були витрачені на хвилеріз і мішки з піском, пише The Daily Mail.
Сьогодні хвилі іноді сягають аварійної кам'яної стіни заввишки 2,5 метра і довжиною 1,2 км, яку три роки тому державні регулятори дозволили побудувати місцевим домовласникам, щоб захистити десятки багатомільйонних будинків на пляжі. Але на даний момент вони знову в небезпеці.

Один з творців серіалу "Американська сімейка" Стів Левітен згадує прогулянки з дітьми пляжем, коли він ще був шириною більше 40 метрів. Тепер же від нього майже нічого не залишилося, і мало хто з місцевих вирішиться на прогулянки вздовж берега під час припливу.

Але жителі не хочуть залишати свій пляж без бою, тому запропонували владі проект вартістю 20 мільйонів доларів. Він передбачає перевезення тонн піску для того, щоб відновити прибережні дюни і берегову лінію, на якій є як приватні, так і громадські ділянки.

Проте влада довколишнього міста Манхеттен-Біч не дозволили використовувати для цих цілей свій пісок, і мешканці Броад-Біч тепер сподіваються на пісок з морського дна пляжу Доквейлер в Лос-Анджелесі. Правда, лос-анджелеська влади вже запротестувала: цей пісок може знадобитися на відновлення інших громадських пляжів.

Знамениті жителі Броад-Біч вже витратили близько 5 мільйонів доларів на різні дослідження і дозвільні документи. "Ми зіткнулися з бюрократичним кошмаром в спробі реалізувати свій проект, - скаржиться адвокат Маршал Гроссман. - До нас так ставляться, як ніби ми намагаємося побудувати висотні кондомініуми на громадському пляжі".

Рівень моря між тим продовжує підвищуватися, і навіть якщо жителі Броад-Біч отримують свій пісок, боротьба зі стихією на цьому не закінчиться.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1654 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]