22:37
Влада Праги викупили частину вілли, де жив письменник Карел Чапек, і відкриє там музей
Адміністрація міста Праги викуповує у столичному районі Виноград частину вілли, в якій жив і працював відомий чеський письменник Карел Чапек.
Нинішній господар будівлі Карль Шайнпфлюголь - нащадок сім'ї подружжя письменника Ольги Шайнпфлюголь, спочатку просив у міської влади 55 мільйонів крон (близько 2,87 мільйона доларів). І інтерес до віллі за цю ціну проявили іноземці. Однак власник вирішив продати нерухомість саме адміністрації Праги, хоча місто було готове заплатити лише 43,9 мільйона крон (близько 2 мільйонів 284 тисяч доларів). Угода про купівлю має бути підписана на цьому тижні.

Як повідомляє сайт Novinky.cz, районне управління Праги отримає не тільки частина вілли, а й особисті речі письменника, що збереглися в будинку. Тепер там планується відкрити музей і галерею. Коли саме будинок буде відкрито для громадськості, поки невідомо.

Спеціальна комісія, створена адміністрацією району "Прага 10", буде нести відповідальність за функціонування музею та збереження його експонатів. Головна визначна пам'ятка будинку - практично в оригіналі зберігся кабінет Карела Чапека в одному з мансардних приміщень. У кабінеті залишилися недоторканими предмети меблів, різні документи, листи та фотографії письменника.

Як зазначає "Радіо Прага", до цих пір у шанувальників творчості Карела Чапека, що приїжджають до Чехії, практично не було можливості дізнатися про письменника побільше. Єдиний музей, присвячений братам Карелу і Йозефу Чапека (у Чехії художник і фотограф Йозеф Чапек так само відомий, як і його брат Карел — примітка редактора сайта http://zhytlonews.com/), знаходиться досить далеко від Праги - у селищі Мале Сватоневіце, де колись жили батьки Чапека.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1519 | Додав: admin | Теги: Карел Чапек, Вілла, музей, прага | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]