22:24
Властивості особливо важких бетонів
Одним з різновидів спеціальних видів бетонної продукції є особливо важкий бетон. Високий вміст зв'язаної води дозволяє назвати його гідратом бетоном. Як правило, область застосування даного виду безпосередньо пов'язана із захистом від впливу радіації.
Особливо міцний бетон є відмінним штучним матеріалом, здатним протистояти впливу гамма-променів і нейтронного потоку. Уповільнення гамма-променів пов'язано з високою щільністю матеріалу, а хімічно пов'язаний водень визначає стійкість до впливу нейтронів. Даний комплекс заходів забезпечує відмінний біологічний захист для ядерних реакторів або приміщень рентгеноскопії.

Склад особливо важких бетонів

Як правило, в ролі в'яжучого виступає більшість видів портландцементу, глиноземистий, розширюється, напружує і інші види цементу. Обумовлений даний факт їхньої здатністю максимального адсорбційного або хімічного затримання води в готовому виробі.

Вибір заповнювача безпосередньо пов'язаний з його щільністю. Відмінним варіантом є важкі гірські породи. Як правило, застосовують магнетит, барит, ільменіт. Однак можуть бути використані і продукти металовиробництва: чавунна дріб, обрізки заліза, металевий скрап. Насипна щільність матеріалів варіюється в межах 4000-7000 кг/м³.

Використання різних добавок може збільшити стійкість проти нейтронного потоку. Як правило, використовують добавки сірчанокислого кадмію, хлористого літію, карбіду бору та інші.

Виробництво особливо важких бетонів

При виробництві особливо важких бетонів необхідне дотримання деяких правил:
  • час безперервного перемішування не менше 2 хвилин;
  • зменшення обсягу замісу обернено пропорційно істинній щільності бетону;
  • ущільнення готової суміші повинно проводитися тільки за допомогою вібратора.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1656 | Додав: admin | Теги: властивості особливо важких бетонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]