18:27
Внутрішня гідроізоляція резервуарів

Підвальне приміщення потребує обов'язкової гідроізоляції. Якщо необхідні роботи не були проведені на етапі будівництва будівлі, з часом у підвал може почати просочуватися вода. Відбувається це тому, що перебуваючи під землею, фундамент постійно відчуває руйнівний вплив вологи.

Матеріали для гідроізоляції підвалу

Буває так, що підвищення ґрунтових вод може призвести до локального руйнування фундаменту і, як наслідок, поява течі. Для ефективного вирішення проблеми рекомендується провести внутрішню гідроізоляцію. Зокрема напірні течі успішно ліквідуються матеріалом Пенеплаг, використовувати який потрібно в поєднанні матеріалами Пенекрит і Пенетрон.

Підготовка поверхні підвалу до гідроізоляції

Підготовка поверхонь до обробки гідроізоляційними матеріалами має велике значення. Так як тільки в структурно непорушений і чистий бетон компоненти гідроізоляційних матеріалів проникають з достатньою ефективністю.

Місце виявлення напірної течі необхідно поглибити як мінімум на 50 мм і розширити не менше ніж на 25 мм. У розрізі форма порожнини повинна нагадувати ластівчин хвіст, тобто мати достатнє розширення. У будь-якому випадку з порожнини необхідно видалити весь пухкий бетон. Найкраще для виконання робіт використовувати відбійний молоток або потужний перфоратор.

Гідроізоляція підвалу сучасними матеріалами

Тільки після того як порожнина буде повністю підготовлена можна приступати до приготування розчину матеріалу Пенеплаг. Змішування сухої суміші з водою необхідно продовжувати не більше двох хвилин. В іншому випадку розчин почне застигати, і буде непридатний для подальшого використання.

Підготовлену порожнину заповнюють розчином лише наполовину. Місце, що залишилося необхідно заповнити матеріалом Пенекрит. Тепер можна приготувати розчин матеріалу Пенетрон. Ним заповнена порожнина, а також прилегла до неї область, обробляється в два шари.

Усунені таким чином течі, ніколи не з'являтимуться знову на обробленій поверхні. Гідроізолювальний матеріал Пенеплаг практично миттєво схоплюється з поверхнею бетону і надійно закупорює отвір, який пропускав воду.

У разі необхідності внутрішні поверхні підвального приміщення також можуть бути гідроізольовані із застосуванням матеріалів проникаючої дії Пенекрит і Пенетрон. Здійснити роботи можна самостійно, для цього потрібно уважно вивчити інструкцію і слідувати рекомендаціям виробника.

Матеріали системи Пенетрон підвищують міцність бетону, роблячи його абсолютно водонепроникним. Термін служби обробленої поверхні може бути обмежений тільки терміном експлуатації бетонної конструкції.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1649 | Додав: abel | Теги: гідроізоляція резервуару, гідроізоляція, гідроізоляції | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]