19:58
Встановлення дверей своїми руками

Отже, з чого ж почати установку вхідних дверей з врізання замку. Для початку купуємо двері. Про те, як це робити, ми зачіпати в цій статті не будемо. Для початку необхідно приміряти двері до дверного отвору і перевірити її підгонку. Для цього візьміть двері, і вставте їх в коробку, з'єднавши косяк коробки з петлями двері. При цьому, нормальним вважаються зазори між коробкою з боків і зверху не більше 2 мм і між підлогою та нижнім краєм дверей в 4 мм. У випадку, якщо двері трохи більше по ширині, то її можна трохи підстругати рубанком з необхідної сторони.

Після примірки дверей до дверної коробки, переходимо до нанесення розмітки, для установки петель на двері своїми руками. Поставте двері ребром на підлогу. Місце, де планується установка петель має бути зверху. Лінійкою відміряємо від верхнього краю двері близько 150-170 мм і на зазначену позначку прикладаємо петлю. Позначивши місце, розташування верхньої петлі олівцем, переходимо до нанесення нижньої позначки для нижньої петлі. В даному випадку, доцільно буде відміряти відстань від кінця двері близько 230 мм. Таким же чином, як і в перший раз, відмічаємо місце для розміщення нижньої петлі на двері.

Зробивши позначки для петель, необхідно зробити спеціальні поглиблення під них. Для цього ставимо двері на козли, або просимо когось рівно підтримати двері. Готуємо скошену стамеску (ширина стамески повинна відповідати ширині поглиблення). Притуляємо стамеску під кутом 45 градусів за 2 мм від зазначеної лінії для фіксації петель. Після чого, різким ударом киянки, або молотка вибиваємо необхідний отвір під петлі. Далі, також стамескою вирівнюємо краї і основу поглиблення.

Помістіть петлю в зроблене своїми руками поглиблення. Позначте місця для отворів під саморізи і прикрутіть ними петлі на свої місця. Тепер приступаємо до коробки. Вставте двері в проріз дверного косяка. Відрегулюйте висоту двері в косяку, шляхом забивання під основу клинів. Позначте місця розташування петель на дверній коробці, потім, таким же способом, як і для дверей, прикріпіть петлі дверної коробки.

Далі необхідно врізати замок. Ця частина заходу з установки дверей своїми руками, мабуть, найскладніша. Що ми для цього робимо? Беремо замок і приміряємо його до місця де він перебуватиме на двері. Підганяємо його, за зручною для вас висотою і робимо відмітку. Заміряємо ширину і довжину замку. Відмічаємо на торці дверей місце для вирізу і проекцію для гнізда, а також для знаходження замкової щілини і болтів кріплення.

Після цього, переходимо до висвердлюванню гнізда під дверний замок. Для цього необхідно підготувати дриль зі свердлом. Розмір свердла повинен відповідати ширині замку. Відміряємо на свердла глибину необхідного гнізда і робимо відмітку (можна приклеїти шматок ізоляційної стрічки). Висвердлюємо низку отворів на лінії розташування замку, по довжині оцінки не свердлі. Після цього, долотом і молотком вирівнюємо гніздо під замок.

Місця, відмічені раннє під замкову щілину і шпиндель, необхідно просвердлити з двох сторін свердлом, надавши їм закінчений вигляд. Закінчивши підготовку гнізда під замок, вставляємо його в підготовлене заглиблення. Якщо замок погано встає, обробіть гніздо ще раз. Зафіксуйте замок спеціальними, що йдуть в комплекті, шурупами до дверей. Просуньте шпиндель в чотиригранний отвір і прикрутіть з обох сторін, у встановлених місцях дверні ручки і накладки на замкову щілину. Замок вставлений, двері встановлені, справа залишилася за малим.

Тепер встановимо приймаючу накладку. Прикрийте двері і позначте місце розташування приймаючої накладки. Долотом вибийте поглиблення під затвор і язичок дверного замка. Прикрутіть приймаючу накладку шурупами, що йдуть в комплекті. Якщо, поглиблення зробили не правильно, в даний момент їх можна підрівняти долотом. Після цього загніть на приймаючій накладці язички, вони будуть грати роль напрямних.

Ось в принципі і всі роботи, залишається тільки своїми руками підігнати і поставити лиштви з обмежувачами. Після проведення цих робіт - двері готова до експлуатації.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1646 | Додав: abel | Теги: встановити двері, встановлення дверей, Встановлення дверей своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]