18:45
Встановлення електричних водонагрівачів - тена, бойлера

Не дивлячись на систематичне зростання, якості рівня життя населення нашої країни, в багатьох регіонах, люди, відчувають значні перебої в забезпеченні гарячою водою. Одним з оптимальних шляхів вирішення такого питання з гарячою водою, є електричні водонагрівачі - тен та бойлер, - які так полюбилася багатьом.

Такого роду пристосування, здатне забезпечити вас гарячою водою в будь-який час доби, незалежно від комунальних компаній. Ми розповімо вам про те, як встановити тен або бойлер своїми руками.

Так як же встановити електричний водонагрівач води своїми руками? Для початку, перед установкою тена або бойлера, варто дослідити та проаналізувати систему електроживлення (проводки), адже не важко здогадатися, що водонагрівач буде живитися від електричної мережі. При роботі з електропроводкою, та й взагалі з електрикою, радимо для початку, ознайомитися зі статтею з електробезпеки на сайті http://zhytlonews.com/.

Не дивлячись на різновид електричних водонагрівачів (накопичувальний або проточний), дані пристосування мають потужність в основному за 2000 Вт, що говорить про те, що проводка повинна забезпечити таку потужність. У разі якщо дроти не відповідають вищезазначеним вимогам щодо допустимої потужності, то такий стан справ здатний привести вас до короткого замикання або навіть виникнення пожежі.

Для оптимальної роботи стандартного водонагрівача, зазвичай вистачає дроту з мідним перетином не менше 2,5 мм. КВД. Крім цього, до даної лінії може передбачатися установка заземлення, а найкращим, практичним і безпечним варіантом, вважається підключення електричного водонагрівача на окремий автомат (УЗО).

Система підведення води до проточного електричного водонагрівача тену

Система підведення води для накопичувального та проточного водонагрівача дещо відрізняється. Так з установкою і водопідведенням проточного нагрівача все набагато простіше, ніж з накопичувальним нагрівачем.

Установка проточного водонагрівача (тена, бойлера), полягає у звичайній врізці його в систему. Підбивши до такого водонагрівача на самому початку системи водозабезпечення, ви зможете забезпечити гарячою водою, всі точки водорозбору. Також не складно зробити комбінований водний підігрів, вивівши проточний нагрівач у бік і поставивши на трубах замикаючі крани.

З накопичувальним електричним нагрівачем води все набагато складніше.

Основні елементи системи роботи водонагрівача (тена)

Зворотний клапан нагрівача води (тена)

Установка зворотного крана на холодний потік води, обумовлюється тим, що забір гарячої води в нагрівачі йде зверху, а надходження холодної води знизу. У разі відсутності правильно встановленого зворотного клапана на вході холодної води в нагрівач, гаряча вода, неодмінно піде у водопровід для холодної води.

Система перемикання подачі гарячої води

Для відключення системи центрального водопостачання гарячою водою і підключення системи водопостачання з накопичувального нагрівача води (тена), вам необхідно перекрити кран №3 і відкрити крани №1 і №2. Якщо кран №3 виявиться не перекритим, то вода з нагрівача неодмінно потрапить в систему центрального гарячого водопостачання.

Якщо у випадку експлуатації або установки накопичувального електричного водонагрівача (тена, бойлера) своїми руками, вам буде потрібно здійснити злив з нього води, то для цього необхідно:

  • дочекатися остигання водонагрівача і його вмісту;
  • перекрити подачу води в нагрівач;
  • злити через кран гарячої води вміст нагрівача;
  • зняти зворотний клапан;
  • видалити патрубок для гарячої води.

Після проведення зазначених вище заходів вода, що залишилася у водонагрівачі, зіллється самостійно.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1416 | Додав: admin | Теги: бойлер, встановлення електричних водонагрів, Тен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]