16:05
Забудовника хмарочоса "Висоцький" оголошено в розшук за підозрою в афері з продажем висотного будинку

Слідчі УМВС Єкатеринбурга оголосили у федеральний розшук відомого єкатеринбурзького бізнесмена, забудовника хмарочоса "Висоцький" Андрія Гавриловського. За версією слідчих, він підозрюється в розкраданні близько 100 мільйонів рублів у компанії "Мегаполіс", яка розраховувала отримати у власність сьомий поверх висотного будинку. Але після здачі об'єкта виявилося, що площі продані іншій компанії.

Про оголошення в розшук Андрія Гавриловського повідомила офіційний представник ГСУ ГУ МВС РФ у Свердловській області Тетяна Васильєва.

"Він є підозрюваним у кримінальній справі про шахрайство у великому розмірі (ч.4 ст.159 КК РФ). Рішення про оголошення його в розшук взяли слідчі УМВС Єкатеринбурга, у провадженні яких перебувають матеріали розслідування" , - пояснила Тетяна Васильєва, не ставши розголошувати подробиці кримінальної справи.

За даними російських ЗМІ, кримінальну справу стосовно бізнесмена було порушено рік тому за заявою групи компаній "Висотка" (до неї входить компанія "Мегаполіс"). За версією поліцейських, в 2009 році компанія "Мегаполіс" проінвестувала векселями на суму 100 мільйонів рублів будівництво сьомого поверху хмарочоса "Висоцький" (всього в будівлі 54 поверхи) - гроші були передані забудовнику об'єкта, будівельної компанії "Зеніт" (афільована за Гаврилівським).

Проте в 2011 році, коли хмарочос був зданий, виявилося, що сьомий поверх вже зареєстрований за іншою компанією - ЗАТ "Буд- сіті". Їй він був проданий за 47 мільйонів рублів, як вважають в поліції, структурами Андрія Гавриловського. Таким чином, відбулася подвійна продаж площ. Однак до жовтня поточного року слідство не пред'явило Гаврилівському ніяких звинувачень. У ході розслідування справа припинялася, проте була знову порушена у вересні.

Сам Андрій Гаврилівський повідомив пресі, що знаходиться за кордоном, а його оголошення в розшук є тиском і залякуванням з боку опонентів.

"Через тиждень я планую повернутися в Єкатеринбург і розібратися в ситуації", - заявив Гаврилівський.

188-метровий хмарочос "Висоцький" є найвищою будівлею Росії за межами Москви. Він будувався 5 років - з 2006 до 2011 року.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1506 | Додав: admin | Теги: розшук, хмарочос висоцький, афёра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]