17:05
Загальна інформація для тих, хто вибирає двері

Значно змінити обстановку в квартирі можна кількома способами. Перше, що спадає на думку - це генеральне прибирання з перестановкою, а друге - повний ремонт з заміною всіх дверей і вікон, а можливо і переплануванням. Але часто такі зміни відбуваються не за нашим бажанням, а вимушено. Саме тому ставтеся до майбутньої роботи, як до можливості самовираження, і тоді Вам неодмінно буде хотітися втілити в життя щось грандіозне, і на цей раз точно завершити ремонт.

Один з найважливіших етапів будь-якого ремонту - вибір міжкімнатних дверей. Якщо до їхньої покупки Ви вже чітко уявляєте собі дизайн майбутніх кімнат, то придбати нові комплекти на всю квартиру не складе труднощів. Але якщо Ви покладаєтеся тільки на принципи "на місці розберемося" і "що сподобається, то і куплю", напевно, заплутатися в своїх бажаннях у вас буде набагато більше шансів. Двері міжкімнатні шпоновані - це величезна категорія товарів, які відрізняються дизайном, якістю, властивостями і, звичайно ж, цінами.

Щоб уміти вибирати який-небудь товар, потрібно якомога більше знати про нього. Наприклад, міжкімнатні двері можуть бути зроблені як з дерева, так і зі штучного матеріалу - МДФ. Також широко використовуються похідні дерева, наприклад, ДСП. Поверхня таких дверей теж може бути абсолютно різною. Приміром, ті моделі, які повинні використовуватися в приміщеннях підвищеної вологості (ванні кімнати, санвузли, кухні), повинні бути покриті вологозахисною плівкою або просякнуті вологостійким складом. Справа в тому, що вода, вбираючись в деревину, може негативно вплинути на її довговічність: всі ми знаємо, що дерево, потрапляючи у воду розбухає і з часом руйнується. Більше того, вологе середовище може сприяти розмноженню всередині дерева природних мікроорганізмів, що також прискорює процес руйнування деревини.

Щоб відразу припинити подібні негативні зміни, багато господарів відмовляються від використання натуральних дерев'яних полотен у вологих приміщеннях, адже штучні двері непогано справляються зі своїми функціями, до того ж можуть виглядати як справжнє дерево, якщо покриті шпоном - тонким шаром деревини.

Крім вологості, на полотно можуть впливати і деякі механічні фактори. Наприклад, будь-яка людина може грюкнути дверима. Якщо у Вас вдома стоять полотна з дуба, то руйнування будуть практично незначними. Більше того, дверима з масиву цього дерева можна плескати щодня впродовж багатьох років, якщо Вас не збентежить їхня вага і небезпека кінетичної енергії. Зовсім інша справа - липа. Легкий і м'який матеріал, яким і грюкнути не страшно. Однак, якщо зовсім випадково зачепити липове полотно предметом трохи більш гострим і твердим, ніж, наприклад, пластикова дитяча іграшка, то на поверхні може залишитися вм'ятина. Настільки це м'який матеріал.

Якісні двері можуть складатися як з натуральних, так і з штучних матеріалів, але лідируючу позицію на ринку впевнено тримають шпоновані двері з МДФ. Вони легкі і досить міцні, відмінно виконують всі свої функції і вельми легкі у догляді. Ціна таких полотен теж Вас порадує.

Вибирайте для свого будинку тільки кращу якість. Вдалої покупки!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1289 | Додав: abel | Теги: які двері купити, двері, міжкімнатні дврі, як вибрати двері | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]