15:18
Заливання підлоги за допомогою маяків

Вирівнюючи підлогу, не обійтися без використання маяків, які можуть бути у вигляді закручених саморізів. Заливка підлоги по встановленим маячкам буде правильною, якщо маячки будуть виставлені відповідно до заданих рівнем параметрів, і правило буде ковзати по ним як по рейках.

Розчин для наливної підлоги відрізняється від самовирівнювальної суміші або самонівелюючого складу. У кожному з цих випадків розчин готується згідно з інструкцією на упаковці, на цьому їхня схожість закінчується. Подальші укладальні роботи різні в кожному випадку. Самонівелююча суміш наноситися голчастим валиком на основу підлоги таким чином, щоб самостійно усунути всі нерівності поверхні.

Виготовлення наливної підлоги без застосування вирівнюючої суміші вимагає певної маневреності і вправності. Такий спосіб використовують, якщо найменша висота заливки не перевищує 5 мм.

Для початку проводять заміри рівнем всієї поверхні. Таким чином визначається сама принижена і найвища ділянки, визначається відстань між ними. Виходячи з отриманих розрахунків, визначається кількість мішків суміші для наливної підлоги.

По всій поверхні, з відстанню в 50см і відступом від стіни в 5 см, в основу підлоги вкручують саморізи. Від одного до іншого саморіза виставляється будівельний рівень, викруткою висота рівня вирівнюється з висотою саморізів.

Деяка кількість розчину для наливної підлоги використовують для того, щоб зліпити щось схоже на вал між маяками, напрямок робіт не має значення. Висота зліпленого вала повинна бути одного рівня з висотою вкручених саморізів, допускається невелике відхилення. На маяки і вал встановлюють маячковий профіль, який повинен бути щільно притиснутий до маячка. У результаті повинно вийти щось на подобі рейок, якими буде рухатися правило, прибираючи надлишки суміші.

Готову суміш рівномірно розливають від дальнього кута кімнати в канавку між маячками та відразу же розрівнюють правилом.

Нову суміш постійно підливають до попередньої. У місцях з'єднання суміші необхідно уникати напливу. Після закінчення заливальних робіт, суміш залишають висихати, прибирають профілі. Саморізи так само можна вивернути.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1516 | Додав: abel | Теги: вирівнювання підлоги, заливка підлоги, Заливання підлоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]