02:55
Заміська нерухомість: популярність - якість — ціна

Щоб розуміти, що і як відбувається на ринку заміської нерухомості, "треба зануритися в нього повністю", але і тоді немає повної гарантії, що вибір, який ви зробите, буде 100%-во вірним. Все в житті змінюється, і земельні ділянки, які користувалися шаленим попитом ще півроку тому, сьогодні можуть мати ціну "нижче плінтуса". Знову ж таки, це не говорить однозначно, що будувати стали гірше, будівництво ведеться і деколи навіть краще і якісніше, ніж в той момент, коли укладався договір з підрядником. Вся справа в пріоритетах покупців.

Наприклад, півроку тому значне число покупців становили люди середнього та зрілого віку, які купували землю під майбутнє будівництво дерев'яного будиночка на дачі. Для них важливими факторами були наявність води, електрики і доступного транспорту. Треба ще мати на увазі, що дачники - люди вельми невибагливі, їм потрібен урожай, тому є на території дачного кооперативу магазин чи ні, великого значення не має. Все, що треба, дачники привезуть із собою. Ось, воду привезти не можна, тому наявність свердловини або річки - це величезний "плюс" для тих, хто хотів би купити землю за містом під дачу. І електромережі самостійно провести досить складно, тому бажано, щоб при будівництві дачного кооперативу цей фактор враховувався підрядником. Оскільки не всі дачники мають особистий транспорт, то наявність залізничної станції поблизу селища - це теж "плюс" для дачного кооперативу, як і відсутність довколишніх місць постійного проживання місцевого населення.

Зовсім інші пріоритети у городян, які хочуть переїхати жити за місто на літній період або на постійне проживання. Живучи в столиці та маючи "під рукою" цілодобові гіпермаркети якось забуваєш, що така ситуація не всюди. Уявіть собі звичайне село або навіть селище міського типу забудови минулого століття, де магазини працюють по часу, і вночі жодної працюючої аптеки поблизу немає, а "швидка допомога" просто заблукає в нетрях "незайманих лісів" і приїде через дві-три години - подобається така картинка? Зрозуміло, що забудовнику треба буде показати і довести такому потенційному покупцеві, що в майбутньому селищі або житловому комплексі все передбачено не тільки на плані, а й буде здійснено в реальності.

Постійні відвідувачі численних форумів, де спілкуються на тему житлової заміської нерухомості, кажуть прямо і недвозначно - не можна "купувати кота в мішку" навіть за немислимо низькою ціною. Це точно буде не "кіт", а "кішка" та ще й з майбутнім приплодом у вигляді неприємностей з недоступним транспортом, маленьким дитячим садом або недобудованою поліклінікою. Робіть вибір розумно, не поспішайте.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1254 | Додав: abel | Теги: заміська нерухомість ціна, заміська нерухомість, заміська нерухомість як вибрати, вибір заміської нерухомості | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]