19:43
Засуджений на довічне екс-президент Єгипту звинувачений в розкраданні з казни $ 160 млн на свою нерухомість


Щодо колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака і його синів Гамаля і Аля заведено корупційнеу справу, пов'язану із розкраданням з держскарбниці більше одного мільярда єгипетських фунтів (близько 160 мільйонів доларів).

Їм інкримінують незаконне привласнення протягом десяти років 1,1 мільярда єгипетських фунтів державних коштів, які витрачалися на будівництво і ремонт елітної нерухомості. У цій справі проходять також кілька міністрів з уряду Ахмеда Назіфа, відправленого у відставку в розпал подій "революції 25 січня". 13 квітня в Каїрі починається повторний судовий процес у справі Мубарака, колишнього глави МВС Хабіба аль-Адлі та ряду інших функціонерів скинутого режиму, які звинувачуються в розправі над демонстрантами в дні "революції 25 січня", повідомляє ІТАР-ТАРС.

2 червня 2012 Мубарак і аль-Адлі вже були засуджені до довічного ув'язнення за звинуваченнями в причетності до загибелі маніфестантів в дні масових народних хвилювань на початку 2011 року, так як віддавали накази відкривати вогонь по протестуючих. Однак апеляційний суд задовольнив скаргу адвокатів екс-президента, і в неділю касаційний суд призначив дату початку нового процесу.

Президент Єгипту Мухаммед Мурсі в листопаді минулого року також санкціонував проведення нового процесу у цій справі, виходячи їз того, що суд виніс "занадто м'який вирок" і справу у зв'язку з появою "нових неспростовних доказів проти обвинувачених" має бути переглянуто.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1704 | Додав: adminA | Теги: Хосні Мубарака, елітна нерухомість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]