22:58
Земельна реформа запропонована в якості основної національної ідеї Росії
Лідер "Громадянської платформи" Михайло Прохоров підготував і презентував на засіданні федерального цивільного комітету партії проект земельної реформи, яка, на його думку, повинна стати основною національною ідеєю в Росії.
Прохоров вважає необхідним зробити більшість росіян власниками землі, щоб різко збільшити частку "середнього класу". Для цього необхідно ввести землю в економічний обіг, забезпечити справедливий перехід від неефективного власника до ефективного і ліквідувати елемент корупції. Він запропонував прописати в Конституції РФ заборону на вилучення або націоналізацію земельних ділянок, які перебувають у власності у громадян РФ, для будь-яких державних і муніципальних потреб. Єдиним винятком може бути лише земля, що знаходиться під кредитною заставою.

На його думку, в Росії не повинно залишитися кинутої або нічийної землі, а вся земля, що неефективно використовується, повинна вилучатися у власника. Відповідальність за оформлення землі має нести держава, тому він пропонує створити в Росії єдиний державний орган, відповідальний за будь-які операції із землею.

"Землю, що знаходиться у приватній власності у громадянина для його особистого житла, не можна у нього відібрати, експропріювати, націоналізувати, вилучити для державних або муніципальних потреб. Прямо в Конституції прописати", - заявив Прохоров.

"Серед основних завдань - створити єдиний державний орган, відповідальний за будь-які операції із землею і створення в рамках цього органу єдиної інформаційної системи про стан земель в країні, щоб кожен громадянин зміг зайти і подивитися", - сказав він.

"Історичне відставання Росії від інших країн сталося через те, що земельна реформа ніколи не була доведена до кінця", - заявив Прохоров, нагадавши, що всі розвинені західні країни спочатку проводили земельну реформу і закріплювали приватну власність, прив'язуючи свою економіку до землі. На його думку, це перетворить громадян в реальних власників землі, створить "середній клас", який буде стабільно платити податки.

Прохоров наголосив, що "Росія повинна повернути собі статус аграрної держави". На його думку, держава є неефективним власником і поганим управлінцем, при цьому володіє 92% земель в Росії. Він зазначив, що більше половини державних земель не розмежовано між рівнями влади, а значна їхня частина не внесена до Державного кадастру нерухомості.

Крім того, лідер "Громадянської платформи" пропонує скасувати категорійність всіх земель, розташованих у межах 100 км від кордонів Москви і Санкт-Петербурга і в 50 км від меж міст-мільйонників. За його словами, управління цими землями потрібно здійснювати виключно через податкову систему, що завдасть удар "корупційній ренті".

У відношенні лісів Прохоров пропонує передати в оренду на 99 років лісові ділянки поблизу великих міст з правом вироблення до 10% лісу для будівництва будинку.

"Що стосується землі в містах, то потрібно безоплатно передати землю під домоволодіння їхнім власникам - ТСЖ на правах власності. Землю під промисловими підприємствами також передати їхнім власникам. Усі наступні операції з переданої у власність землею вести тільки на комерційній основі", - пояснив Прохоров.

За його підрахунками, земельна реформа зупинить відтік капіталу і поверне до Росії громадян, які виїхали в інші країни.

"Все це дасть додаткове зростання ВВП на 2%, збільшення щорічних надходжень до бюджетів усіх рівнів приблизно на 80 мільярдів рублів за рахунок зростання бази оподаткування, оренди, приватизації та продажу землі", - додав Прохоров.
Як він повідомив журналістам, ці пропозиції будуть направлені їм до Держдуми і в уряд Російської Федерації для ознайомлення і вироблення спільних рішень.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1527 | Додав: admin | Теги: земельна реформа, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]