16:32
Жителі Підмосков'я привели на публічні слухання щодо забудови полів корів і барана-"чиновника"

У Ногинському районі Московської області напередодні проходили публічні слухання, присвячені черговій забудові сільських полів багатоквартирними будинками. Несподівано для чиновників на них прийшли не тільки працівники адміністрації і майбутні новосели, що ратують за забудову, не тільки обурені місцеві жителі, а й чотириногі потерпілі - дві корови і баран, пасовище яких збираються закатати в асфальт.

Корови проживають у приватному господарстві села Щемілово, що входить до складу міста Стара Купавна. У селі корів набагато більше - люди все ще тримають худобу в дрібних фермерських господарствах, забезпечуючи молочними продуктами свої сім'ї, сусідів і дачників. З випасом проблем не було, поки на полях біля села не стали рости багатоповерхівки.

Зараз забудована тільки одна ділянка, але на публічній кадастровій карті видно, що всі поля навколо села і навіть територія з ставком нарізані під житлову забудову - індивідуальну або мало- і середньоповерхову. До прохань місцевих залишити пасовища, а зону навколо ставка привести в порядок і зробити рекреаційною місцева влада залишається глухою.

Прибулі на слухання корови продемонстрували на своїх боках гасла: "За ліс, за воду, за російську природу!", "Вирішуй: багатоповерхівки або ставки? За майбутнім стоїш лише ти!", "Любити природу - означає любити батьківщину". А господині-фермерши принесли гостинці: молоко і сир, які роздавали безкоштовно. На слухання також прибув баранчик. Йому відвели роль впертого чиновника, а щоб ніхто нічого не переплутав, на тваринному так і написали - "чиновник". Фотографії опубліковані на сайті Activatica.org.

На проект забудови поклали хрін

Проте правоохоронці не були розчуленні від вигляду тварин. Вони спочатку вагалися, чи поширюються вимоги закону про масові заходи на корів і баранів, а потім все-таки вирішили припинити рогатий пікет. Заарештовувати тварин, правда, не стали. Але і в будівлю будинку культури, де проходили слухання, не пустили не тільки великих чотириногих пікетниць, а й дрібного "чиновника". Правда, на столі, за яким проводили слухання, якимось чином з'явився сільський хрін, причому поклали його на проект забудови. На цьому веселощі на слуханнях і закінчилося. Все інше йшло за протоколом: зручні запитання та відповіді чиновників і забудовників про світле майбутнє житлових масивів на полях Щемілово.

Жителі Щемілово і сусіднього селища Зелений вже не перший рік борються за свої поля і ставок. Правозахисники, які підтримують населення, впевнені, що виділення ділянки зі ставком під забудову не може бути законним.

"Приватизація водних об'єктів в Російській Федерації суперечить статті 6 Водного кодексу", - наголошує голова правозахисної організації "Принцип'" Дмитро Трунін. Однак на прохання місцевих жителів очистити ставок і зробити навколо нього зону відпочинку ніякого відгуку чиновників немає. Люди своїми силами прибирають береги водойми, садять знищені бульдозерами дерева і сподіваються, що будівництва на цьому місці таки не буде.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1615 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]