15:39
Жителі української "Рубльовки" масово залишають свої будинки
 
Елітний київський район Конача-Заспа втрачає своїх дорогих жителів. Такий висновок можна зробити, проїхавшись по дамбі, де будували свої будинки колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, екс-мер Києва Леонід Черновецький і продюсер Костянтин Меладзе - дорога всіяна оголошеннями про продаж котеджів, розповідає zavtra.com.ua. VIP-мешканці не хочуть платити за обслуговування великі суми грошей і жити на показ, тому вони перебираються в міста по Житомирській та Одеській трасі.

Так, наприклад, будівництво розкішного будинку дочки Черновецького Христини, де робота ще кипіла восени, зараз призупинили. Робітників не видно, а вагончики, в яких жили португальці-плиточники, зникли. "Господарів немає, і не знаю, може, і продають. Яке вам діло?" - Каже сторож будинку. Таких недобудов по всій дамбі повно, в очі кидаються оголошення: "Продається двоповерховий котедж з виходом до води. Недорого".

На сайті, де торгують нерухомістю в Конча-Заспі, теж багато пропозицій про продаж будинків на дамбі. При цьому придбати таке житло можна як за 8,5 млн доларів, так і за ціною квартири в Києві - 300 тисяч доларів. Тим часом ще півроку тому ціни тут досягали 12 млн доларів, а вартість найдешевшого будинку - на рівні 400 тисяч.

"Ось будинок за 8,5 млн доларів ще до нового року продавали по 12 млн. До речі, з господарем ще можна поторгуватися. І котедж за 6 млн раніше продавали за 10 млн", - зізнався ріелтор Ігор, який продає будинок в елітному місці проживання . Він зазначає, що деякі господарі їдуть за кордон і тому поспішають продати майно. Інші ж, за його словами, будували ці будинки як інвестиційний актив, але продати вигідно не зуміли і скидають ціни.

Експерт з нерухомості Ярослав Цуканов відзначає, що ціни на будинки в Кончі можуть бути ще нижче, оскільки попиту на них немає. "Ціни на будинки в Кончі знизилися в 1,5-2 рази, що набагато більше, ніж в цілому по ринку (в середньому на 20-30%), і вони будуть продовжувати знижуватися. Тому що в цілому на ринку застій, а в Конча - тим більше. Багато тутешніх бізнесменів виїжджають з країни і терміново продають нерухомість ", - сказав Цуканов.

Ще одна причина, по якій жителі Конча-Заспи біжать - це дороге обслуговування будинків, кажуть ріелтори. Розкішні будинки обходяться в 10 тисяч доларів на місяць. Крім комуналки, потрібно оплачувати прислугу, яка все це прибирає, цілодобову охорону будівлі, утримання басейну, боулінгів, саду.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 2275 | Додав: adminA | Теги: київський район Конача-Заспа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]