11:17
Зонування приміщення за допомогою світла та кольору

Сучасні дизайнери та архітектори вважають за необхідне зонувати кожне приміщення, тому рекомендують всім два варіанти: архітектурне зонування і зонування приміщення за допомогою світлових і колірних рішень. Архітектурне зонування передбачає позначення зон в кімнаті за допомогою перегородок, арок, декоративних гіпсокартонових конструкцій, подіумів. А ось зонування приміщень за допомогою квітів і світла не вимагає яких-небудь перепланувань або будівельних робіт. Для такого зонування досить вибрати улюблені кольори, а також придбати люстри, торшери бра і світильники настільні.

Зонування за допомогою світла

Дуже великий вплив на зонування приміщення має освітлення кімнати. Причому, як природне, так і штучне. Природні джерела світла - це вікна і балкони, а ось штучне освітлення - це всілякі світильники. Потрібно знати, що все штучне освітлення поділяється на три види, перш ніж відправлятися купити світильники.

Таким чином, загальне освітлення - це люстри і світильники на стелю. Вони візуально об'єднують весь простір кімнати. Місцевим освітленням виділяються певні зони кімнати, для цього добре підійдуть настільні лампи, торшери, бра. Декоративне освітлення допомагає акцентувати увагу на певній деталі кімнати, наприклад невеликої ніші. Для цього можна виділити нішу світлодіодними декоративними лампами. Для того щоб підкреслити який-небудь колір в інтер'єрі, можна також використовувати кольорові світильники або абажури.

Зонування за допомогою кольору

Всі кольори діляться на теплі і холодні. Теплі тони трошки крадуть площу приміщення, але додають йому затишку, а ось холодні - візуально збільшують вільний простір. Зонувати приміщення можна, використавши декілька відтінків одного кольору, наприклад, від темно-бордового до рожевого. Також застосовуються поєднання контрастних кольорів, наприклад, чорного і білого. Є й такі стилі дизайну інтер'єру, в яких допускається об'єднувати непоєднувані між собою кольори.

Грамотний вибір кольорів та освітлення в кімнаті коригує геометрію приміщення. Крім того, кольором і світлом можна перевести увагу з однієї зони кімнати на іншу і розставити всі потрібні акценти.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2984 | Додав: abel | Теги: зонування, зонування за допомогою світла, зонування приміщення, Зонування за допомогою кольору | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]