03:03
Звукоізолюючий склопакет: чому варто придбати і встановити вдома

На жаль, шум давно став постійним супутником людей, що живуть у великих містах. Його основним джерелом служить інтенсивний автомобільний рух, але не тільки. Лікарі б'ють на сполох, навіть з'явився термін "шумове забруднення", яке, як і екологічне, може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Погіршення слуху, безсоння, підвищена дратівливість - є першими тривожними симптомами, що говорять про те, що пора вживати рішучих заходів, однією з яких є установка звукоізолюючого склопакету.

Особливості виробництва та експлуатації

Читачі, добре знайомі з основами фізики, а особливо такого її розділу як акустика, здивуються: скло і звукоізоляція - дві речі, які важко поєднати. Дійсно, даний матеріал досить добре проводить звукові хвилі. Глуха плита з ДСП допомогла б запобігти їхньому поширення набагато ефективніше. Але оскільки в даному випадку мова йде про вікна, які за визначенням мають бути прозорими, доводиться шукати компроміси. І в цьому виробникам склопакетів допомагають сучасні технології.

Почнемо з того, що до складу подібних конструкцій зазвичай входять досить товсті скла (від 4 до 6 мм), які не так вже й добре проводять звук. Крім того, неоціненну допомогу надає використання спеціальної захисної плівки, яка до того ж перетворює цей крихкий матеріал в дуплекс. Це означає не тільки додаткову стійкість до дрібних механічних пошкоджень, включаючи подряпини, відколи й тому подібне, які практично неминучі в процесі експлуатації, але і новий рівень безпеки: якщо вікно буде розбито, то гострі осколки не розлетяться по приміщенню, а повиснуть на плівці.

Важливу функцію також виконують допоміжні матеріали, до яких відносяться гумові прокладки ущільнювачів і самі віконні рами. Бажано, щоб вони виготовлялися з дерева, але і якісний пластик теж підійде. Ще один важливий секрет полягає в тому, що замість повітря проміжки між склом заповнюються різними газоподібними речовинами, які відрізняються низьким рівнем звукопровідності. Завдяки цьому вікно зі звукоізолюючим склом, куплене одного разу, стане вашим надійним захисником від шумового забруднення, а значить, збереже не тільки міцний сон, але і здоров'я (причому як фізичне, так і душевне).

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1385 | Додав: abel | Теги: склопакет, шумоізолюючі вікна, вікно, звукоізолюючий склопакет, звукоізолюючі вікна, шумоізолюючий склопакет, звукоізолююче вікно, шумоізолююче вікно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]