21:05
Белфаст покрився десятками 30-метрових пірамід: так він готується до "Ночі багать". ВІДЕО


Столиця Північної Ірландії в черговий раз "забудована" десятками висотних курганів-пірамід з шин і дерев'яних палет, які будуть урочисто підпалені в ніч на п'ятницю на честь святкування річниці битви на річці Бойн 1690.

Триста років тому король-протестант Вільгельм Оранський в найбільшій в історії країни битві розбив армію монарха-католика Якова Другого. Ця битва стала вирішальною - відтоді тут було встановлено панування протестантів. Щорічно 12 липня протестанти Північної Ірландії на знак перемоги над католиками відзначають ходою, феєрверками і гігантськими багаттями в безлічі міст.

Деякі кургани у висоту досягають 30 метрів, тому вони помітно виділяються на тлі місцевих невисоких будов і дерев. При цьому деякі городухи цілком стійкі, і їх творці весело по них деруться вгору, щоб прикріпити національні прапори. А деякі передчасно розвалюються.

Подекуди влада дають вказівки розібрати споруди в цілях безпеки жителів, яким і так доводиться терпіти запах паленої гуми.

Поліція теж готується до "Ночі багать", тому що вона майже завжди супроводжується серйозними безладами, що продовжуються весь наступний день. Іноді в поліцію летять цеглини і саморобні бомби. Тим часом торік різних інцидентів, пов'язаних з невдалими підпалами шинних курганів, було помітно менше, ніж позаторік, пише The Daily Mail.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1904 | Додав: adminA | Теги: Белфаст, десятками 30-метрових пірамід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]