16:32
Бездомних з притулку "Ной" у Домодєдово виселяють після доносу одного з бомжів, що попався на крадіжці


Бездомних, які жили в приватному будинку в підмосковному Домодєдово, в так званому будинку працьовитості "Ной", 28 лютого виселяють, вони переїжджають в інший будинок. Про це повідомив у четвер РІА "Новости" організатор притулку Емеліан Сосінській.

Притулок для бродяг "Ной" неофіційно працював в Домодєдово протягом 10 місяців - з 1 травня 2012 року. Одноразово в будинку, площею 700 квадратних метрів, розміщувалося близько 90 осіб, іноді їх кількість доходила до 120. Поліцейські організували перевірку стосовно роботодавця декількох десятків мешканців цього будинку, які трудилися на різних роботах практично безкоштовно і проживали в антисанітарних умовах, причому у багатьох з них не було документів, розповіли раніше в прес-службі ГУ МВС по Московській області.

"Сьогодні останній день, коли ми живемо в цьому будинку. Мешканці збирають речі, і ми переїжджаємо в новий будинок, який ми теж зняли в оренду, - в 11 кілометрах від МКАД по Пятницькому шосе", - сказав Сосінській.

Договір оренди котеджу в Домодєдово закінчується 28 лютого, орендодавець відмовився продовжувати договір. На думку Сосінського, можливо, що той відмовився під тиском поліції і сусідів. При цьому при відкритті будинку організатори зверталися до поліції за сприянням, але їм було відмовлено, додав він. Організатор притулку також розповів, після чого поліцейські прийшли до нього з перевіркою.

"Один з тих, кого ми попросили покинути будинок, викривши його в привласненні чужих коштів, написав заяву в поліцію, що у нас незаконно утримуються люди, що ми відібрали у них паспорти і змушуємо працювати на себе", - сказав Сосінській.

За цією заявою вночі з 23 на 24 січня приїхало сім нарядів поліції, які зламали двері в будинок і провели огляд, додав він.

"Порядку 60% проживаючих у нас не мають документів. За законом вони не можуть влаштуватися на офіційне місце роботи. У них залишається один шлях - піти у кримінал. Ми їх від цього утримуємо. На жаль, до відновлення документів вони можуть працювати тільки неофіційно - в основному на будівництвах, де нас, на жаль, дуже часто "кидають", - сказав організатор притулку.

За його словами, близько 60% заробітку мешканці будинку віддають на харчування, утримання будинку, комунальні послуги та оренду, а 40% - залишають собі. За час існування будинку було відновлено близько 400 документів, і люди після цього виїжджали в рідне місто, додав Сосінській.

Як раніше заявив прес-секретар Синодального відділу з благодійності та соціального служіння Російської православної церкви Василь Рулінській, будинок працьовитості "Ной" - приватна ініціатива з надання допомоги бездомним, тому його діяльність не контролювалася офіційними структурами РПЦ, але в Церкві закликали враховувати ту користь, яку притулок може принести конкретним людям.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1654 | Додав: adminA | Теги: притулку Ной у Домодєдово | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]