15:30
Блогери висміяли "сухий" фонтан, що відкрився в Москові. А купальщики в Петербурзі зламали дорогі фонтани

У станції метро "Печатнікі" на південному сході Москви відкрили довгоочікуваний фонтан, який встиг отримати скандальну популярність ще в минулому році.

Це так званий "сухий" фонтан, який зроблений без чаші, тому по ньому можна ходити. Блоґер і фотограф Дмитро Терновський на днях опублікував фотозвіт з "Печатніків" з критичними коментарями: на його думку, фонтан, що вийшов, інакше як "злиденністю" не назвати. Особливо якщо дізнатися вартість виконаної роботи. Як повідомив в минулому році муніципальний депутат Максим Мотін, управа району витратила 2,8 млн рублів на бетонну основу фонтану розміром 14 x 5 метрів і підписала акт приймання, а тендер на 7 150 000 рублів виграв якийсь Центр розвитку підприємництва ЮВАО - в результаті близько 11 млн рублів.

Терновський нагадує, що раніше на цьому місці був інший фонтан: "Невеликий, з класичною чашею. Він, звичайно, чудакувато виглядав в оточенні сучасних убогих торгових павільйонів (та й стовпи з нього дивні стирчать), але все ж викликав хоч якісь почуття".

Новий, насправді, теж викликає, але в основному обурення і сміх.

Блоґери звертають увагу на дивне розташування фонтану і його форму: пішоходам практично перекрили шлях. Крім того, фонтан незрозуміло навіщо обнесли негарним високим бордюром: "Чи то щоб машини не заїжджали, чи то щоб вода не розливалася. Але це результат роботи, коли за справу беруться дилетанти без смаку", - зазначає Терновський. Незважаючи на бордюр, вода все одно розхлюпується навколо.

Зазначимо, що початковий проект благоустрою майданчика біля метро "Печатнікі" включав акуратний круглий фонтан і лавки навколо нього, але в підсумку щось пішло не так і робочі вирили прямокутну "траншею", засукавши її в плитку разом з частиною газону.

Мотін запропонував порівняти фонтан в "Печатніках" з аналогічним фонтаном в Бабушкінському парку за 7,5 млн рублів. Він відкрився рік тому і, до слова, теж викликав нарікання, але в будь-якому випадку виглядає більш виграшно:

Купальщики в Петербурзі зламали дорогі фонтани

Фонтанний комплекс на Московській площі припинив свою роботу на невизначений термін. Громадяни, що купалися у фонтані, пошкодили його обладнання, і тепер фонтану необхідний ремонт, повідомив на своєму сайті Водоканал Санкт-Петербурга.

Купаючися петербуржці вирвали електрокабелі з енергоприймачів і зламали 13 світильників. Крім того, водні процедури призвели до розгерметизації 14 фонтанних клапанів, частина обладнання втрачена.

Збиток, нанесений фонтану, встановлюють фахівці. Чаші вже звільнили від води, тепер належить ремонт обладнання.

Водоканал Петербурга просить громадян не використовувати міські фонтани для купання, нагадуючи, що таким чином вони не тільки ламають дороге устаткування, а й шкодять власному здоров'ю, так як в фонтани надходить звичайна водопровідна вода, яка циркулює по замкнутому циклу.

"Протягом тижнів в фонтанах використовується одна і та ж вода, і в ній може скупчуватися грязь і бактерії. Нерідко для вирішення своїх побутових потреб фонтани використовують міські бездомні. Купання у фонтанах негігієнічно і травмонебезпечно", - зазначають в прес-службі підприємства.

Водоканал просить міська влада і поліцію посилити контроль за громадським порядком біля фонтанів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1553 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]