20:09
Британський таблоїд із захопленням відкрив для себе острів Кіжи з його найвищою дерев'яною будівлею в світі


37-метрова 22-глава церква Преображення Господнього в Кіжах - найвища і прекрасна дерев'яна будівля в світі, вважає The Daily Mail. Їй більше 150 років, але вона як і раніше чудово виглядає і, схоже, готова так простояти ще багато століть.

Британська газета вказує, що церква побудована повністю з дерева, проте російські сайти уточнюють, що це одна з традиційних легенд, ніби майстер, який будував церкву, створив її без єдиного цвяха за допомогою одної лише сокири, а після завершення будівництва викинув цю сокиру в озеро . Легенда легендою, але зруб церкви дійсно був зроблений без цвяхів, що не можна сказати про куполи, там без кріпильних матеріалів обійтися було б дуже важко.

Церква Преображення Господнього вважається найзнаменитішою і видатною спорудою архітектурного ансамблю Кіжскій цвинтар, розташованого на острові Кіжи Онезького озера. Погост складається з двох церков та дзвіниці XVIII - XIX століть. Закладка вівтаря церкви сталася ще в 1714 році. Дана церква зведена на місці старої, яка згоріла від удару блискавки. Справжні імена творців церкви невідомі.

Додамо, що в Архангельську в 2009 році був знесений 39-метровий 13-поверховий житловий дерев'яний будинок підприємця Миколи Сутягіна. Будинок, будівництво якого припало на початок 90-х років минулого століття, потрапив в багато довідників та путівників. Однак ця споруда, на думку міської влади і різних відомств, представляла потенційну небезпеку для прилеглих будинків і була знесена.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1815 | Додав: adminA | Теги: церква Преображення Господнього в К | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]