10:23
Ентузіаст збирає гроші на ремонт дерев'яної водонапірної башти XIX століття, в якій планує жити

Колишній радіоведучий з Томська взяв 1,5 мільйона рублів в кредит і викупив у мерії міста стару водонапірну башту, щоб відремонтувати її і оселитися там. Але відновлення вежі 1895 року побудови з попутним перетворенням її в житловий будинок виявилося куди більш витратним і затяжним проектом, розповідає The Village.

Як повідав виданню власник 20-метрової наполовину дерев'яною вежі Олександр Луньов, мерія Томська здавала її в оренду всім охочим за 20 тисяч рублів на місяць плюс комуналка (в 90-ті роки її, наприклад, орендували під чебуречну), але за останні 10 років таких охочих не знайшлося. Тому ентузіаст, який давно мріяв про незвичайний будинок, оцінивши витрати на ремонт, прикинув, що вежею має сенс займатися, коли вона не в оренді, а у власності.

"Вісім місяців я ходив різними інстанціями, умовляв чиновників продати будівлю: все одно в оренду її ніхто не візьме. Мені навіть довелося влаштувати фіктивні торги: я попросив друга зробити на аукціоні ставку, після чого підняв свою на одну позицію і отримав право викупити вежу у муніципалітету за 1 489 856 рублів - у цю суму входить сама будівля з прибудовою і ділянка землі. Тепер я зобов'язаний відновити історичний вигляд вежі і підтримувати її в цьому стані", - розповідає Луньов.

Відновлювальні роботи він веде вже півтора року, взявши кредитів ще на 2,5 мільйона рублів, але до завершення проекту як і раніше далеко - об'єкт складний. Пізніше господар вежі прийшов до того, що власними силами йому не впоратися, тому він вирішив спробувати щастя краудфандінгом, пообіцявши народним спонсорам сувеніри та безкоштовні екскурсії відремонтованим об'єктом. Поки і цей процес йде туго, але автор проекту, впевнений, що красива старовинна вежа представляє цінність не тільки для нього одного, а тому не має наміру здаватися і шукає альтернативні шляхи для завершення проекту-мрії.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1648 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]