21:44
Говорухін попросив зберегти палац купця Асєєва і не здавати його під ресторан. ВІДЕО

Співголова Центрального штабу ОНФ, голова думського Комітету з культури РФ, відомий режисер Станіслав Говорухін звернувся до губернатора Тамбовської області Олегу Бетіна з проханням зберегти місцевий пам'ятник архітектури - садибу купця Асєєва, повідомляє прес-служба ОНФ.

"Ситуація, яка сьогодні склалася навколо пам'ятника архітектури, обурлива і вимагає якнайшвидшого вирішення. Я знаю, що вона знаходиться під вашим особистим контролем. Прошу вас роз'яснити, які заходи вживаються на обласному рівні, а також повідомити, чи необхідна якась допомога ОНФ і від мене особисто для збереження об'єкта культурної спадщини в його первинному вигляді", - цитує прес-служба слова Говорухіна.

За даними прес-служби, на реставрацію садиби з федерального і обласного бюджетів було виділено понад 500 мільйонів рублів.

У жовтні тамбовське регіональне відділення ОНФ зверталося до федеральної влади з проханням втрутитися в конфліктну ситуацію, що склалася навколо садиби фабриканта Михайла Асєєва. За даними фронту, місцеве відділення Росмайна вирішило передати садибу під приватний ресторан вже після того, як держава вклала кошти у її реставрацію.

Як повідомляє російська преса, через кілька днів спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко направила звернення голові уряду РФ Дмитру Медведєву з проханням надати сприяння у збереженні об'єктів історико-культурної спадщини федерального значення, в тому числі садиби Асєєва.

У листі Матвієнко запропонувала передати садибу в безоплатне користування Тамбовському обласному краєзнавчому музею для організації музейно-культурного центру. Спікер зазначила, що ФГУП "Росрозташування" раніше оголосило торги на передачу садиби Асєєва в оренду, при цьому садибу планували використовувати під офісні приміщення, підприємство громадського харчування і готельний комплекс. За її словами, "завдяки підтримці Мінкультури РФ і втручанню тамбовського громадськості торги були скасовані", але проблема передачі садибної будівлі новому користувачеві - краєзнавчому музею - до цих пір не вирішена.

Головний будинок садиби Асєєва побудований в 1906 році за проектом російського архітектора Льва Кекушева. Старовинний особняк, виконаний у стилі модерн, в минулому вражав своєю розкішшю й оздобленням - за що його часто називають палацом.

Останні два роки ведеться його масштабна реконструкція. Репортаж початку цього року місцевого телеканалу "Рассказово":


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1582 | Додав: admin | Теги: палац купця асєєва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]